Αποπειράθηκε να κόψει τις φλέβες του μέσα στον ΟΑΕΕ

ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ…

Τόπος αυτοκτονίας παραλίγο να γίνουν το πρωί της Τρίτης τα γραφεία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών στη Λαμία, όταν ένας 65χρονος βρέθηκε εκτός εαυτού και με έναν σουγιά αποπειράθηκε να κόψει τις φλέβες του.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο παρ’ ολίγον αυτόχειρας επισκέφθηκε τα γραφεία του ΟΑΕΕ στην πόλη της Λαμίας αιτούμενος από τον αρμόδιο υπάλληλο μία βεβαίωση απαλλαγής ασφάλισης στον Οργανισμό. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό καθώς χρειάζονταν επιπλέον στοιχεία για την έκδοση του απαλλακτικού εγγράφου. Τι είχε συμβεί;

Ο 65χρονος διατηρούσε για πολλά χρόνια πρατήριο υγρών καυσίμων σε χωριό της Λοκρίδας, που έχει πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων. Σύμφωνα, λοιπόν, με τη νομοθεσία, όφειλε να ασφαλίζεται στον ΟΓΑ χωρίς να είναι υποχρεωμένος να ασφαλίζεται στον ΟΑΕΕ. Όμως, όταν ο ΟΑΕΕ προέβη σε έλεγχο των φορολογικών παραστατικών εντόπισε τιμολόγια που έχουν εκδοθεί επ’ ονόματι επιχειρήσεων που έχουν έδρα εκτός Λοκρίδας. Έτσι προέκυπτε πλέον ότι ο 65χρονος όφειλε να είναι ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ.

Αυτή τη… μικρή λεπτομέρεια φέρεται να αγνοούσε ο 65χρονος ο οποίος θεωρούσε πως όντας ασφαλιστικά ενήμερος στον ΟΓΑ, δεν έχει καμιά περαιτέρω υποχρέωση. Αντιθέτως, ο ΟΑΕΕ θεωρεί ότι από την 1η Ιουλίου 2010 ο πρατηριούχος όφειλε να έχει ενταχθεί σε ασφάλιση στον Ταμείο των ελεύθερων επαγγελματιών, γεγονός που σημαίνει ότι ο 65χρονος θα έπρεπε να πληρώνει εδώ και 6 χρόνια ασφάλιση στον ΟΑΕΕ, κάτι που δυσικά δεν έγινε με αποτέλεσμα οι σημερινές οφειλές του, συμπεριλαμβανομένων των προστίμων, να φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη.

Όταν ο 65χρονος έγινε γνώστης του τι έχει συμβεί έγινε έξαλλος, άρχισε να φωνάζει ότι «έχει πληρώσει τα πάντα» και χωρίς να γίνει αντιληπτό το τι θα ακολουθούσε έβγαλε από την τσέπη του έναν σουγιά και χάραξε τις φλέβες του αριστερού χεριού του. Επακολούθησε πανικός, αλλά ευτυχώς ειδοποιήθηκε άμεσα η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, το οποίο διεκόμισε τον 65χρονο στο νοσοκομείο της Λαμίας, αποφεύγοντας έτσι τα χειρότερα

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα