Απορρίφθηκε η αίτηση Μαρινάκη για άρση των περιοριστικών όρων

Συνεχίζεται η «αποχή» του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα, καθώς το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε αίτηση με την οποία ο κ. Μαρινάκης ζητούσε άρση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί για υπόθεση παράνομων ενεργειών στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο κ. Μαρινάκης, μετά από την απολογία του στον ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη είχε αφεθεί ελεύθερος με τους όρους της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, της εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και με καταβολή εγγύησης 200.000 ευρώ. Το Συμβούλιο Εφετών πάντως, έκανε δεκτή την αίτηση του προέδρου του Ολυμπιακού ως προς το σκέλος που αφορούσε την εμφάνισή του στο αστυνομικό τμήμα από δύο φορές τον μήνα, σε μία.

Θυμίζεται ότι ο κ. Μαρινάκης κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος
για άνθρωπο, ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης και για απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο εισαγγελικής πρότασης επί της παραπομπής ή μη του κ. Μαρινάκη και των συγκατηγορουμένων του σε δίκη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα