Αποσύρθηκαν διατάξεις για τη δασική νομοθεσία που προκαλούσαν αντιπαράθεση

Σε αλλαγές στο άρθρο 12 του νομοσχεδίου για την εισφορά σε γη προχώρησε η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις ακόμη και βουλευτών της ΝΔ που απειλούσαν να μην το ψηφίσουν.

Μεταξύ άλλων το άρθρο ουσιαστικά νομιμοποιούσε καταπατήσεις δασών που κάηκαν και δεν αναδασώθηκαν από το 1975 μέχρι το 2007, καθώς αξιοποιούνταν για καλλιέργειες κ.α.

Παρεμβαίνοντας στην συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς ανακοίνωσε ότι αποσύρει τις παραγράφους 9, 10 και 11, ενώ επιφέρει ουσιώδεις νομοτεχνικές αλλαγές και στις παραγράφους 4 και 8.

Σημειώνεται ότι η παράγραφος 9 καταργούσε την ιδιότητα και τον ρόλο των δασικών χαρτών ως μέσο προστασίας και οριστικής αποτύπωσης της δασικής γης.

Μετά τις αλλαγές στην παράγραφο 4 μπορούν να αποχαρακτηριστούν οριστικά  με καταβολή χρηματικού ανταλλάγματος μόνο οι εκτάσεις που έχουν αγροτική χρήση και δεν έχουν κτίσματα.

Επίσης από την παράγραφο 8 που προέβλεπε νομιμοποίηση για αυθαίρετες εγκαταστάσεις κέντρων περιβαλλοντικής ενημέρωσης, ναών,  πολιτιστικών κέντρων κ.α. αφήνει μόνο την νομιμοποίηση των ναών.

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα