“Αποτυχία εάν δεν ψηφίσουν 200.000 πολίτες”

Η συμμετοχή στις εκλογές για την ηγεσία της κεντροαριστεράς θα πρέπει να φτάσει τις 200.000, διαφορετικά θα πρόκειται για αποτυχία”. Αυτό δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο υποψήφιος για την προεδρία νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι το ζητούμενο είναι «να ενωθούμε για να πολλαπλασιαστούμε», όχι να ενωθούμε για «να σώσουμε τις καρέκλες μας». Παράλληλα τόνισε ότι ακόμα και αν η συμμετοχή είναι της τάξης των 150.000 και κερδίσει ο ίδιος την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, θα το θεωρήσει αποτυχία.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, δηλώνοντας ότι θα καταθέσει αγωγή και μήνυση, ζητώντας χρηματική αποζημίωση περίπου 300.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμπεριφορά του Πάνου Καμμένου τον οποίο έχει κατηγορήσει για συκοφαντική δυσφήμιση εγείρει σοβαρά ερωτήματα για το τι κάνουν οι υπουργοί της κυβέρνησης στον ελεύθερο χρόνο τους. Συνεχίζοντας στο ίδιο ζήτημα ζήτησε από τον πρωθυπουργό να πάρει θέση.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο συνεργάζεται με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. «Με αυτό το σχήμα που έχει και λίγο ακροδεξιά δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα, με αφορμή την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, και ζήτησε την παραίτησή του. Όπως είπε, η προβληματική κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια θα λυνόταν μόνο με την αποχώρηση του κ. Τόσκα.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι όταν ήταν αντιπολίτευση χαρακτήριζε τα περιστατικά βίας στα Εξάρχεια προβοκάτσιες, και τόνισε ότι συνεπώς τώρα που είναι κυβέρνηση θα μπορεί να τα λύσει. Όπως πρόσθεσε όμως, αντί να συμβεί αυτό, η ασφάλεια του μέσου πολίτη στην καθημερινότητα έχει επιδεινωθεί.

Η Ελληνοφρένεια

Όμως ο επικεφαλής του Ποταμιού παραχώρησε συνέντευξη και στον τσολιά της “Ελληνοφρένειας”. Ο Σταύρος Θεοδωράκης καθισμένος σε ένα παγκάκι στον Εθνικό Κήπο με τον Τσολιά να κουβαλάει αυτή τη φορά το σακίδιο, τάχθηκε υπέρ της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών ουσιών, υπογραμμίζοντας όμως ότι πρέπει «να βάλουμε ένα φράγμα για τα παιδιά», περιέγραψε το όραμά του για ένα Κίνημα που «ο συνδετικός κρίκος δεν είναι η ιδεολογία, είναι ότι όλοι πιστεύουμε στη λογική», και μίλησε για τον Τσίπρα, τον Καμμένο, τον Τσοχατζόπουλο, τους συνυποψήφιούς του, τον Σημίτη, τον Μακρόν.

Για το όραμά του: Διαδίδουμε τις ιδέες μας σε νέα πεδία. Ο συνδετικός κρίκος δεν είναι η ιδεολογία, είναι ότι πιστεύουμε όλοι στη λογική. Καθένας από τους 9 υποψηφίους πιστεύει σε κάτι. Εγώ, λοιπόν, πιστεύω σε κάτι δυσεύρετο στις μέρες μας που είναι η προοδευτική λογική”.

Για την εκπομπή με την Χρυσή Αυγή: Θα ξαναέκανα εκπομπή με τον Μιχαλολιάκο. Η εκπομπή με τον Μιχαλολιάκο ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία, όχι με όρους θεαματικότητας, αλλά γιατί για πρώτη φορά τέθηκαν όλα τα ζητήματα που σήμερα συζητάμε για τη Χρυσή Αυγή. Δεν υπήρχε κανένα ερώτημα «γλειφτικό». Δηλαδή δεν ήταν τα ερωτήματα «πώς περνάτε στις διακοπές». Ήταν: «έχετε εγκληματικές ομάδες που κυνηγάνε μετανάστες σε όλη τη χώρα», «είσαστε θιασώτες του Χίτλερ». Το τέρας δεν το κρύβεις. Το τέρας το δείχνεις και του λες ευθέως, τολμηρά τα πράγματα”.

Για το πώς θέλει να τον θυμούνται: “Ως έναν άνθρωπο που τόλμησε να πει σε κομβικές στιγμές για τη χώρα κάποιες αλήθειες. Έστω κάποιες αλήθειες. Δεν είναι και λίγο στην ελληνική πολιτική”.

Για το τρίτο μνημόνιο: “Το τρίτο μνημόνιο το ψήφισα γιατί στην πολιτική έχεις δύο επιλογές: τις δυσάρεστες και τις καταστροφικές. Έχεις σπανίως καλές επιλογές. Εγώ πήγα σε μια δυσάρεστη επιλογή, κράτησα τη μύτη μου και ψήφισα το μνημόνιο του Τσίπρα γιατί η επόμενη λύση θα ήταν η δραχμούλα και δεν θα είχαμε ούτε το παγκάκι σήμερα που καθόμαστε. Θα είχαμε κάψει και τα ξύλα σήμερα για φωτιά”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα