Αποφασίστηκε η αμκ στην Attica Bank

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank κατά το ποσό των 389 εκατ. ευρώ αποφάσισε σήμερα η διοίκηση της τράπεζας στη διάρκεια της Α’ επαναληπτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων. Μέσω της αύξησης θα αντληθούν κεφάλαια κατ’ ελάχιστον 433.350.948,42 (χρηματικά κεφάλαια συμπεριλαμβανομένου τυχόν ποσού υπέρ το άρτιο), ενώ οι νέες μετοχές θα διατεθούν µε δικαίωµα προτίµησης υπέρ των υφιστάµενων κοινών µετόχων της Attica, µε αναλογία 17 νέες προς 1 παλαιά µετοχή.

Ειδικότερα, µε δικαίωµα προτίµησης προτείνεται να εκδοθούν και να διατεθούν 1.111.156.278,00 νέες κοινές ονοµαστικές µετά ψήφου µετοχές ονοµαστικής αξίας 0,35 ευρώ, η δε χρονική περίοδος άσκησης των δικαιωµάτων προτίµησης για την απόκτηση κοινών µετοχών θα διαρκέσει 15 ημέρες.
Σημειώνεται ότι το ΤΣΜΕΔΕ, το οποίο είναι ο μεγαλομέτοχος της Attica Βank έχοντας στην κατοχή του το 51% των μετοχών της τράπεζας, θα καλύψει πλήρως τα δικαιώματά του και εφόσον τα ξένα funds αποφασίσουν να μπουν στην αύξηση θα μπορέσουν να το πράξουν κατά τη διάρκεια αυτής. Σε κάθε περίπτωση ζητούμενο είναι -σύμφωνα πάντα με την πρόταση της διοίκησης προς το σώμα των μετόχων– να προχωρήσει τάχιστα η διαδικασία της αμκ, ανεξαρτήτως των συζητήσεων και των επαφών που γίνονται τους τελευταίους μήνες με ξένα funds και αυτό προκειμένου να θωρακιστεί κεφαλαιακά η τράπεζα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα