Αποφυλακίστηκε ο καθ΄ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα

Την ελευθερία του, απολαμβάνει από το πρωί της Παρασκευής ο Γιώργος Ρουπακιάς αφού δυόμισι χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι αποφυλακίστηκε ο Χρυσαυγίτης νεοναζί μετά το βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Εφετών για την αποφυλάκισή του, λόγω παρέλευσης του ανώτατου επιτρεπτού, σύμφωνα με το νόμο, ορίου προσωρινής κράτησης.

Ο κατηγορούμενος είχε προφυλακιστεί για δύο πράξεις, τόσο για τη δολοφονία του 34χρόνου μουσικού, Παύλου Φύσσα, στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 την οποία έχει ομολογήσει ήδη, όσο και για την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Συνολικά το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης και για τις δύο περιπτώσεις ήταν οι 30 μήνες.

Έως ότου εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ο Γιώργος Ρουπακιάς θα παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, υπό 24ωρη φύλαξη και θα μπορεί να πηγαίνει μόνο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με αστυνομική συνοδεία τις ημέρες της δικασίμου. Επίσης δεν θα μπορεί να βγει εκτός της χώρας.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες από γείτονες στο σπίτι της οικογένειάς του στον Ταύρο. Ο κατηγορούμενος συνοδευόταν από αστυνομικούς, δεν έφερε χειροπέδες και φορούσε μαύρα γυαλιά
.Η μεταφορά του έγινε με ειδικό βαν της αστυνομίας, την ώρα που περιπολικά βρίσκονταν σε διάφορα σημεία των δρόμων που βρίσκονται περιμετρικά της κατοικίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα