Αποχωρεί και η Eurobank από την Ρουμανία, πουλά την Bancpost

Αποχωρούν μία-μία οι ελληνικές συστημικές τράπεζες από την Ρουμανία. Έτσι, λοιπόν, μετά την Εθνική Τράπεζα που πούλησε τον προηγούμενο μήνα την Banca Romaneasca, ήρθε η σειρά της Eurobank να αποχωρήσει από τη ρουμανική αγορά.

Την Τετάρτη κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά της ρουμανικής θυγατρικής Bancpost, με την τελική επιλογή του αγοραστή της τράπεζας να γίνεται στις 25 Αυγούστου. Ο νέος αγοραστής αποβλέπει στην απόκτηση ενός ενεργητικού 2,6 – 2,8 δισ. ευρώ, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες, από το συνολικό ενεργητικό της Bancpost, ύψους 3,2 δις. ευρώ, θα εξαιρεθούν διασυνοριακά δάνεια 600 – 800 εκατ. ευρώ, τα οποία η Eurobank θα δώσει προς διαχείριση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά της Bancpost αναμένονται από δύο τράπεζες και δύο funds. Σημειώνεται ότι ο εμπορικός τραπεζικός τομέας έβαλε τις βάσεις του στη Ρουμανία πριν από 26 χρόνια και η Bancpost, από την ίδρυσή της τον Ιούλιο του 1991, αποτέλεσε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σήματα και από τους σημαντικότερους πυλώνες της χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας στη χώρα. Με πάνω από 1 εκατομμύριο πελάτες, η τράπεζα κατέχει την όγδοη θέση σε καταθέσεις και χορηγήσεις, απασχολεί πάνω από 2.200 εργαζόμενους, διαθέτει δίκτυο 148 καταστημάτων και 7 business centers, ενώ είναι από τους leaders στην τοπική αγορά του “πλαστικού” χρήματος.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα