Απόδραση με Αραούχο από τη Νέα Σμύρνη

Μεγάλη, αλλά πύρρειος νίκη για την ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο. Το δικαιότατο 0-1 με γκολ του Αραούχο θα ήταν μεγαλύτερο αν οι γηπεδούχοι είχαν άλλο τερματοφύλακα, αλλά η Ένωση παρά την επιστροφή της στις νίκες έχασε δύο παίκτες με τραυματισμό, τον Μάνταλο (στο γόνατο) και τον  Τσόσιτς (διάστρεμμα). Αμφότεροι αποκλείεται να παίξουν με τη Μίλαν, δύσκολα θα προλάβουν τον ΠΑΟΚ και μένει φανεί το διάστημα της απουσίας τους.

Καλύτερη ήταν η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, το 3-5-2 του Χιμένεθ με τα ανεβάσματα των δύο μπακ και τις επιστροφές των δύο επιθετικών, δημιουργούσαν υπερπληθυσμό στη μεσαία γραμμή με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να κρατήσουν μπάλα ή να βγάλουν κάποια επικίνδυνη αντεπίθεση. Η Ένωση διαρκώς προσπαθούσε να απειλήσει και πράγματι δημιούργησε τρεις καλές φάσεις, στην πρώτη ο Αραούχο έκανε τσαφ σε πάσα «πάρε-βάλε» του Λόπες, ενώ στις άλλες δύο ο Κότνικ είπε όχι σε σουτ του Λιβάγια και του Σιμόες μέσα σε ένα δίλεπτο (36’ και 37’). Ωστόσο, αυτό ήταν το 10ο (σε σύνολο 17) 45λεπτο της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα που δεν σκόραρε.

Στην επανάληψη ο προπονητής των γηπεδούχων, Μιχάλης Γρηγορίου, υποχρεώθηκε να προβεί σε διορθωτική κίνηση και πέρασε τον Κάργα στη θέση του Λάμπρου. Αυτή ήταν η δεύτερή του αλλαγή, αφού από το 34’ ο Γεσίλ είχε αφήσει (αναγκαστικά) τη θέση του στον Ντουρμισάι. Από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης φάνηκε πως το ματς έχει ισορροπήσει και ο Πανιώνιος έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία στο 52’ – κεφαλιά του Μπανανά άουτ – ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Αραούχο σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε και χάθηκε μία ακόμη καλή φάση για την ΑΕΚ. Το ματς συνέχισε να έχει ρυθμό, καθώς πλέον οι γηπεδούχοι ένιωθαν ότι μπορούν να απειλήσουν και δεν αγωνίζονταν παθητικά, με τις δύο ομάδες να παίζουν το ίδιο σύστημα. Στο 59΄ο Ανέστης έσωσε την ΑΕΚ με γρήγορη έξοδο, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Μασούρας σούταρε άουτ.

Ο Χιμένεθ έβαλε στον αγώνα Γιόχανσον και Μπακασέτα και έβγαλε Γαλανόπουλο και Λιβάγια, θέλοντας φρεσκάδα στον άξονα στα τελευταία λεπτά. Μετά το 70’ η Ένωση πάλι άρχισε να ανεβάζει στροφές και στο 72’ ο Κότνικ είπε πάλι «όχι», αυτή τη φορά σε σουτ του Μάνταλου. Τεράστια απόκρουση. Πέντε λεπτά αργότερα πέρασε και ο Χριστοδουλόπουλος αντί του Τσόσιτς και το γκολ για την ΑΕΚ ήρθε τελικά στο 81’ όταν ο Μπακασέτας βρήκε τον Αραούχο σε θέση φορ, με τον Αργεντινό αυτή τη φορά να σημαδεύει δίχτυα.

Αραούχο, Βράνιες, Ντουρμισάι, Οικονόμου, Χατζησαφί, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Κάργας, Σιμόες είδαν την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Μάνταλου, ο οποίος έκανε κάποια μικρά λάθη, αλλά κανένα μεγάλο.

ΠΓΓΣ: Κότνικ, Μπανανά, Οικονόμου, Βλάχος, Χατζισαφί, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (77’ Σαββίδης), Λάμπρου (46’ Κάργας), Μασούντ, Γεσίλ (34’ Ντουρμισάι)

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς (78’ Χριστοδουλόπουλος), Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (64’ Γιόχανσον), Λιβάγια (67’ Μπακασέτας), Μάνταλος, Αραούχο

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα