Απόντες από την ψηφοφορία τρεις από τους υποψήφιους αρχηγούς της Κεντροαριστεράς

Τελικά οι υποψήφιοι για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς προτιμούν το κρυφτούλι, ειδικά όταν τα θέματα είναι καυτά και σε αυτά εμπλέκεται και η εκκλησία. Έτσι από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο της κατοχύρωσης αλλαγής φύλλου η Φώφη Γεννηματά, ο Γιάννης Μανιάτης και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος προτίμησαν την επιστολική ψήφο. Βέβαια για τον κ. Κωνσταντινόπουλο υπάρχει δικαιολογία, καθώς εγχειρίστηκε την Κυριακή και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο την Δευτέρα, οπότε για κάποια 24ωρα θα παραμείνει κλινήρης.

Ζήτημα τίθεται πρωτίστως για την κ. Γεννηματά και για πολλούς λόγους. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ήταν η μοναδική από τους πολιτικούς αρχηγούς που δεν έκανε την παραμικρή παρέμβαση στη συζήτηση ενώ και η επιλογή της να απουσιάζει από την ψηφοφορία προκαλεί εύλογα ερωτήματα. Η κ. Γεννηματά και στο πρόσφατο παρελθόν «απέδρασε» από την ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης το οποίο επίσης είχε προκαλέσει πολιτικούς τριγμούς και τη σφοδρή αντίδραση της εκκλησίας. Η προγραμματισμένη περιοδεία της κ. Γεννηματά σήμερα και αύριο στην Κρήτη δεν φαίνεται επαρκής δικαιολογία καθώς από το επίσημο πρόγραμμα προκύπτει πως η πρώτη της υποχρέωση είναι στις 5 το απόγευμα ( Χαιρετισμός με τοπικά και αυτοδιοικητικά στελέχη στο Δημαρχείο Σητείας  – Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου).

Στον αντίποδα της στάσης της κ. Γεννηματά και του ΠΑΣΟΚ , Στ. Θεοδωράκης και Ποτάμι από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή τάχθηκαν υπέρ του νομοσχεδίου χωρίς αμφιταλαντεύσεις. Ενώ η αποστροφή του Στ. Θεοδωράκη σήμερα στη Βουλή: «όταν κινδυνεύει η χώρα, όπως το καλοκαίρι του 2015, και όταν μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα εμείς δεν κρυβόμαστε» ερμηνεύεται ως ένα διακριτικό καρφί στην Φώφη Γεννηματά. Ο επικεφαλής του Ποταμιού διαχώρισε την θέση του από τον κυβερνητικό συνασπισμό λέγοντας Δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δεν θέλουμε να γίνουμε αυτό που πάντα απεχθανόμασταν, δηλαδή πολιτικοί που πιστεύουν ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» και εγκάλεσε την αντιπολίτευση  που υιοθετεί, όπως είπε, την άποψη «να μην ψηφίζουμε τίποτε που δεν ψηφίζουν οι ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μετά την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την αναγνώριση ταυτότητας φύλου στη Βουλή, το οποίο ψήφισε και επί της αρχής και επί των άρθρων, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ανέφερε: «Η θέση μου είναι σταθερή για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η ΔΗΜ.ΑΡ. πήρε σαφή θέση από την πρώτη στιγμή. Ένα ξεκάθαρο ΝΑΙ χωρίς ετεροπροσδιορισμούς».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα