Απόπειρα εμπρησμού στο Άλσος Βεϊκου

Σε συναγερμό έχουν τεθεί Πυροσβεστική και αστυνομία, που εντείνουν την επιφυλακή σε όλα τα περιαστικά δάση της Αττικής, μετά τη χθεσινή πυρκαγιά στο Άλσος Βεϊκου.

Εξετάζοντας όλες τις ενδείξεις, οι αρμόδιοι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό από πρόθεση.

Το πρωί της Τετάρτης ο Δήμος Γαλατσίου προχώρησε σε επιχείρηση καθαρισμού της περιοχής από σκουπίδια και άλλα αντικείμενα που ευνοούν το έργο επίδοξων εμπρηστών.

Την ίδια ώρα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Βασίλη Καπέλιου, κλιμάκια πυροσβεστών άρχισαν ελέγχους σε όλα τα περιαστικά δάση για την καταγραφή της κατάστασης, προκειμένου να δώσουν κατευθύνσεις στους δήμους για μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών. Συνεχή ενημέρωση για το θέμα έχει και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος τόνισε ότι η πυρκαγιά στο Άλσος Βεϊκου προβληματίζει γιατί είναι η δεύτερη μέσα σε πέντε ημέρες και η τρίτη μέσα στο φετινό καλοκαίρι. Ενδεικτικό στοιχείο για την Πυροσβεστική είναι και το γεγονός ότι και οι τρεις πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στο ίδιο σημείο.

Η αμέσως προηγούμενη πυρκαγιά ήταν στις 4 Αυγούστου, ενώ η πρώτη είχε εκδηλωθεί σε μικρή απόσταση, στα όρια του Άλσους. Η χθεσινή φωτιά ξεκίνησε εκεί από όπου είχε σταματήσει η προηγούμενη, ενώ οι πυροσβέστες πρόλαβαν να την σβήσουν λίγο πριν αγγίξει τα δένδρα, αλλά και σε μικρή απόσταση από σπίτια της Φιλοθέης, όπου οδηγούσε τις φλόγες ο αέρας. Σύμφωνα με την έρευνα και οι δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε χώρο με σκουπίδια, όπου κάποιοι είχαν πετάξει πολλά ελαστικά, τα οποία άρπαξαν φωτιά.

Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, σε επιτόπια έρευνα διαπίστωσαν ότι υπήρχε αυτοσχέδια πίστα μότο κρος με πολλά ελαστικά αυτοκινήτων και μεγάλων μηχανημάτων, που θεωρούνται επικίνδυνα, καθώς κάποιοι τα καίνε για να πάρουν από μέσα τον χαλκό.

Με αφορμή και τη δεύτερη πυρκαγιά χθες στη λεωφόρο Τατοϊου, στο Μενίδι, με το θέμα ασχολείται σοβαρά και η αστυνομία, ενώ ενημερώνονται όλες οι υπηρεσίες της ακόμη και η Αντιτρομοκρατική.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα