Απόφαση-νομολογία για συμβασιούχους με «μπλοκάκια»

Δικαστική απόφαση-νομολογία για τους συμβασιούχους που πληρώνονται με μπλοκάκι. Με απόφαση του Διοικητικό Πρωτοδικείο αναγνωρίζει ότι δεν υπόκεινται στις διατάξεις απόδοσης του ΦΠΑ οι συμβασιούχοι με δελτίο παροχής υπηρεσιών και αντιμετωπίζονται τυπικά ως εργολάβοι, επί της ουσίας όμως απασχολούνται ως συμβασιούχοι τηρώντας συγκεκριμένο ωράριο και καθήκοντα εργασίας και υπόκεινται στον εργοδότη τους, που τους ελέγχει καθημερινά για την πρόοδο της εργασίας τους.

Το Δικαστήριο απασχόλησε υπόθεση πρώην συμβασιούχου σε δήμο που κινδύνευε με κατάσχεση, καθώς είχε ελεγχθεί και βρέθηκε να μην έχει αποδώσει τον ΦΠΑ.
– Το δικαστήριο δέχθηκε ότι ακόμα και οι συμβασιούχοι με μπλοκάκι που απασχολούνται σε συνθήκες εξαρτημένης εργασίας δεν υπόκεινται στις διατάξεις του ΦΠΑ. Βέβαια εν προκειμένω, στην κρίση του δικαστηρίου έπαιξε ιδιαίτερο λόγο και το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος συμβασιούχος κατάφερε μετά από αρκετά χρόνια τη μετατροπή της σύμβασής του σε αορίστου χρόνου. Έτσι το δικαστήριο με την απόφασή του ακύρωσε τις πράξεις προσδιορισμού ΦΠΑ της αρμόδιας εφορίας.

Η απόφαση αυτή ανοίγει παράθυρο ελπίδας και σε πολλούς παλιούς συμβασιούχους που έχουν οφειλές έναντι του Δημοσίου λόγω μη απόδοσης ΦΠΑ ή οφείλουν εισφορές στο Ταμείο των ελεύθερων επαγγελματιών, στο οποίο ήταν υποχρεωμένοι να συνεισφέρουν στο παρελθόν οι εκατοντάδες συμβασιούχοι που απασχολήθηκαν με αυτή τη σχέση εργασίας παλιότερα στην Αυτοδιοίκηση .

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα