Από ‘δώ το πάνε από εκεί το φέρνουν για την ελάφρυνση του χρέους

Ιδιαίτερη ικανοποίηση επικρατεί στην κυβέρνηση για το αποτέλεσμα της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με την Κριστίν Λαγκάρντ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Όπως επισημαίνουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, επετεύχθη συμφωνία εντατικοποίησης «των τεχνικών συζητήσεων για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του προγράμματος». «Κατά τη συνάντηση χαιρετίστηκε η έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθούν οι τεχνικές συζητήσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Από την πλευρά της, η κα Λαγκάρντ έκανε νωρίτερα λόγο για συμφωνία να εργαστούν από κοινού η Αθήνα και το ΔΝΤ προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις και να διασφαλιστεί η ελάφρυνση χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter, η ελάφρυνση χρέους είναι αναγκαία για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε, άλλωστε, και ανακοίνωσή της, λίγο αργότερα: «Ήταν ευχαρίστησή μου να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό Τσίπρα στο Νταβός σήμερα. Τον συνεχάρην για την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα, ένα κλίμα που αποτυπώθηκε επίσης στην πρόσφατη ανακοίνωση του Eurogroup και διαβεβαίωσα τον πρωθυπουργό για τη συνεχιζόμενη στήριξη του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής.

Υπογράμμισα, επίσης, ότι η ολοκλήρωση της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων και η παροχή ελάφρυνσης χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους είναι αναγκαία για να στηρίξουν μία βιώσιμη ανάπτυξη και μία επιτυχή έξοδο από την επίσημη χρηματοδότηση αργότερα φέτος. Ο πρωθυπουργός και εγώ συμφωνήσαμε να εργασθούμε μαζί στην κατεύθυνση αυτών των κοινών στόχων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα