Από λογαριασμό του Τάκκα το «ξέπλυμα»!

Κεντρικό ρόλο στη διαδικασία ξεπλύματος μαύρου χρήματος από στελέχη της FIFA φέρεται να διαδραματίζει ο ελληνοκυπριακής καταγωγής παράγοντας, Κώστας Τάκκας.

Σύμφωνα με την έρευνα του σώματος δίωξης οικονομικού εγκλήματος και τις δηλώσεις του επικεφαλής, Ρίτσαρντ Γουέμπερ, το ξέπλυμα χρήματος γινόταν από λογαριασμούς στο Χονγκ Κονγκ, στα Νησιά Κέιμαν και στην Ελβετία! Το ποσό ξεπερνάει τα 151.000.000 ευρώ!

Πρόκειται για αφορολόγητα εισοδήματα τα οποία απέκρυψαν σε offshore λογαριασμούς. Σύμφωνα με έγγραφα δικαστηρίου των ΗΠΑ, τουλάχιστον 1.2 εκατ. Δολάρια διοχετεύθηκαν σε λογαριασμό του Κώστα Τάκκα Hong Kong HSBC! O κυπριακής καταγωγής παράγοντας είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες. Ο τελευταίος φέρεται να έστειλε από τον συγκεκριμένο λογαριασμός 1 εκατ. δολάρια σε δύο δόσεις (750.000 δολ. και 250.000 δολ.) σε εταιρία στα Νησιά Κέιμαν, η οποία ελέγχεται από τον ίδιο!

«Μέχρι σήμερα έχουμε εντοπίσει 151 εκατ. δολάρια. Η εφορία των ΗΠΑ αποκαλύψει εκατομμύρια δολάρια που δεν έχουν δηλωθεί, αφορολόγητα εισοδήματα και δεκάδες κρυμμένα δολάρια σε offshore λογαριασμούς στο Χονγκ Κονγκ, τα Νησιά Κέιμαν και την Ελβετία. Αυτό είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο της απάτης και βγάζουμε στη FIFA κόκκινη κάρτα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα