«Από πού και πώς το πακέτο για την ανθρωπιστική κρίση;»

Ερώτηση αναφορικά με τη διασφάλιση πρόσθετης χρηματοδότησης 2 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκε πρόσφατα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση, κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου.

Η ερώτηση που απευθύνεται προς τους υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών αναφέρει τα εξής:

«Με πολύ ικανοποίηση δεχθήκαμε την ανακοίνωση, μετά την συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για διασφάλιση πρόσθετης χρηματοδότησης δύο (2) δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση.

»Επειδή οι ανακοινώσεις δεν αναφέρονται σε συγκεκριμένα Ταμεία, προγράμματα κλπ και παρ΄ότι πέρασε αρκετό διάστημα από τότε δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση ή έγγραφο των αρμόδιων Υπουργείων που να δίνει περισσότερη ενημέρωση.

»Παρακαλώ να μας ενημερώσετε για τα παρακάτω:
1) Από ποιές συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προέρχονται τα δύο (2) δισεκατομμύρια ευρώ;
2) Τα δύο (2) δισεκατομμύρια είναι επιπλέον από αυτά που ήδη έχουν κατοχυρωθεί στη χώρα μας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ ή του πακέτου Γιούνκερ;
3) Με την επιπλέον χρηματοδότηση προτίθεστε να ενισχύσετε συγκεκριμένα προγράμματα και δράσεις που ήδη έχουν δημιουργηθεί ή θα προχωρήσετε σε επεξεργασία νέων προγραμμάτων και δράσεων;
4) Αν ισχύει το δεύτερο ποια νέα προγράμματα σκέπτεστε να δημιουργήσετε;

Και
Παρακαλώ να μας καταθέσετε τα έγγραφα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή όποιας άλλης αρχής που αναφέρονται στα επιπλέον δύο δισεκατομμύρια ευρώ που ανακοινώθηκαν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα