Από συμπαίκτες… αντίπαλοι ηγέτες!

Μέχρι πριν ένα χρόνο, Βάντις Οτζίτζα Οφόε και Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς ανέπνεαν τον ίδιο ποδοσφαιρικό αέρα στη Βαρσοβία. Φορώντας τη φανέλα της Λέγκια έκαναν τις πρώτες τους εμφανίσεις στη φάση των ομίλων του Champions League. Με διαφορά έξι μηνών, αμφότεροι έκανα βαλίτσες για Ελλάδα, με τον Πρίγιοβιτς να γίνεται κάτοικος Θεσσαλονίκης και τον Οτζίτζα κάτοικος Πειραιά.

Οι δυο τους θα βρεθούν αντιμέτωποι το βράδυ της Κυριακής στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε ένα ραντεβού δυο φίλων, που ταυτόχρονα είναι και ραντεβού δυο κόσμων, δυο ομάδων που θα δώσουν τα πάντα για τη πρώτη θέση στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς έγινε η ακριβότερη μεταγραφή της εποχής Σαββίδη, με τον Σέρβο επιθετικό να έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει όλα όσα… υποσχέθηκε η χρηματιστηριακή του αξία. Λίγους μήνες μετά, ο Ολυμπιακός έκανε δικό του τον Βάντις Οτζίτζα, μια μεταγραφή για την οποία οι ερυθρόλευκοι έδωσαν περίπου 2,5 εκ. Ευρώ, κάτι περισσότερα από τα 1,9 εκ. Ευρώ που κόστισε για τον «Δικέφαλο του βορρά» ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς.

Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς ηγείται στο σκοράρισμα για τους ασπρόμαυρους, και ο Βάντις Οτζίτζα έχει ρόλο – κλειδί στο ρόστερ των ερυθρόλευκων. Το βράδυ της Κυριακής (22/10, 20:30), θα γράψουν τα πρώτα τους αγωνιστικά λεπτά ως αντίπαλο, μετά από 524 λεπτά στα οποία βρέθηκαν από κοινού στην ενδεκάδα της Λέγκια Βαρσοβίας.

Εκτός γηπέδου, οι φορές στις οποίες συνεργάστηκαν με τη μπάλα να καταλήγει στα δίκτυα ήταν δύο, με τον Οτζίτζα να τροφοδοτεί μια φορά τον Πρίγιοβιτς στα πόδια και μια στο κεφάλι. Τα χαρακτηριστικά των δυο παικτών που αποτυπώθηκαν στις δυο φορές, πλέον τα βλέπουμε για λογαριασμού του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, από τον καθένα ξεχωριστά.

Στον πιο παραγωγικό αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία του θεσμού, αυτόν ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Λέγκια Βαρσοβίας (8-4) ένα από τα δώδεκα τέρματα που σημειώθηκαν ήρθε από τον Πρίγιοβιτς, έπειτα από πάσα του Οτζίτζα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα