Από τη… Στεάουα, στο… Europa League!

Στο ποδόσφαιρο ισχύει μία γενική αρχή. Κανείς δεν γνωρίζει που θα βρίσκεται την επόμενη μέρα! Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ομάδα της Skoda Ξάνθης και ο προπονητής της Ραζβάν Λουτσέσκου…

Ακριβώς πριν από 20 μέρες, η ομάδα της Ξάνθης βρισκόταν στα χαμηλά της βαθμολογίας και ο Ρουμάνος τεχνικός με το ένα πόδι εκτός τεχνικής ηγεσίας. Η ήττα από τον Ατρόμητο είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και οι φήμες έστελναν τον Λουτσέσκου στον πάγκο της Στεάουα Βουκουρεστίου, αφού πρώτα θα είχε απομακρυνθεί από την τεχνική ηγεσία του ελληνικού συλλόγου. Μόλις 20 μέρες νωρίτερα, ο σύλλογος της Θράκης πάλευε για τη σωτηρία του και βρισκόταν σε αναζήτηση νέου προπονητή!

Εντούτοις, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν συνέβη. Η διοίκηση έδωσε μία ακόμη ευκαιρία στους παίκτες και στον Ρουμάνο τεχνικό και, όπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα, δικαιώθηκε. Με τέσσερις σερί νίκες, η Ξάνθη αναρριχήθηκε κυριολεκτικά στη βαθμολογία, φτάνοντας μέχρι το γκρουπ διεκδίκησης των ευρωπαϊκών εισιτηρίων και ο Ραζβάν Λουτσέσκου έγινε ο… πρώτος μάγκας στην πόλη της Θράκης και όχι μόνο. Από την πλήρη αμφισβήτηση, στην πλήρη αποδοχή, πολύ δε περισσότερο μετά τις τεσσάρες σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Το σερί ξεκίνησε με τη διεξαγωγή της 6ης εξ αναβολής αγωνιστικής και την αγχώδη νίκη επί της Καλλονής (2-1). Ακολούθησε το εντυπωσιακό 4-2 επί του ΠΑΟΚ και μάλιστα μόλις τρεις μέρες μετά τη μεγάλη νίκη του «Δικέφαλου του Βορρά» στο Καραϊσκάκη, κόντρα στον Ολυμπιακό. Το τρίτο σερί νικηφόρο αποτέλεσμα ήταν στην Κρήτη, επί του Εργοτέλη, με σκορ 2-0 και το επιστέγασμα ήρθε με το 4-2 επί του Παναθηναϊκού, ο οποίος, σημειωτέον, προερχόταν από ένα σερί έξι νικών!

Το αποτέλεσμα ήταν η Skoda Ξάνθη να βρεθεί στην 5η θέση, μαζί με τη Βέροια και να διεκδικεί με αξιώσεις μία θέση στον… ήλιο του Europa League. Ο χαρακτήρας της θρακικής ομάδας θα δοκιμαστεί την Κυριακή (21/12), καθώς αναμετράται με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ωστόσο ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι παίκτες του έδωσαν το μήνυμά τους. Η Ξάνθη είναι εδώ και μπορεί…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα