«Από τους πιο σημαντικούς συμμάχους των ΗΠΑ η Ελλάδα»

Η Ελλάδα είναι από τους πιο σημαντικούς συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών! Αυτό δήλωσε ο Αμερικανός γενικός εισαγγελέας Έρικ Χόλντερ, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνάντησής του με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπο Αθανασίου. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Χόλντερ: «Η Ελλάδα είναι από τους πιο σημαντικούς συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών. Μεταξύ των χωρών μας έχει αναπτυχθεί μία σχέση που εκτιμούμε ιδιαίτερα. Αυτά δεν αποτελούν προσωπικές μου απόψεις, αλλά είναι η θέση του Προέδρου Ομπάμα».

Στη συζήτηση των δύο ομολόγων κυριάρχησαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της υπουργικής συνάντησης, με προεξάρχον το ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. «Είμαι αισιόδοξος ότι η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ θα καταφέρουν να βρουν τη χρυσή τομή και να επιτύχουν μία συμφωνία, η οποία θα ρυθμίζει όλα τα ζητήματα που άπτονται των προσωπικών δεδομένων, εξασφαλίζοντας και τα δικαιώματα των πολιτών αλλά και τη δημόσια ασφάλεια», επεσήμανε ο Υπουργός Δικαιοσύνης. Από την πλευρά του ο Αμερικανός Γενικός Εισαγγελέας τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να δεχθούν καμία συμφωνία που θα υποβαθμίζει το επίπεδο συνεργασίας, το οποίο έχει επιτευχθεί μέσω διμερών συμφωνιών με ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Αμερικανός γενικός εισαγγελέας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ελληνική Προεδρία, στο πλαίσιο της οποίας διοργανώνεται και η υπουργική συνάντηση Ε.Ε.–ΗΠΑ: «Συγχαίρω την ελληνική Προεδρία για το πολύ σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει. Είχε μπροστά της μία δύσκολη αποστολή, πέτυχε όμως μεγάλη πρόοδο σε σειρά σημαντικών ζητημάτων».
Ο κ. Χόλντερ εξέφρασε την ευχή η Ελλάδα να συνεχίσει να ασκεί σημαντική επιρροή στα ευρωπαϊκά πράγματα και προσκάλεσε τον κ. Αθανασίου να επισκεφτεί την Ουάσιγκτον για να συζητήσουν ειδικότερα θέματα του τομέα της Δικαιοσύνης.
«Θεωρούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες έναν ειλικρινή φίλο της χώρας μας. Είμαστε σίγουροι ότι την Τετάρτη θα έχουμε μία γόνιμη συζήτηση, η οποία θα επιτρέψει την εμβάθυνση της συνεργασίας ΕΕ-ΗΠΑ σε θέματα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων», δήλωσε ο κ. Αθανασίου αποχαιρετώντας τον Αμερικανό ομόλογό του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα