Από το Σούνιο αρχίζουν οι εκδηλώσεις για την 18η Γιορτή της Μουσικής

Από το Σούνιο ξεκινά η 18η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, αύριο Τετάρτη 21 Ιουνίου, ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, μεγαλύτερη μέρα του χρόνου και ταυτόχρονα η μελωδικότερη σημαίνοντας την αρχή εκατοντάδων εκδηλώσεων που για 5 ημέρες θα «ηχήσουν» σε πάνω από 50 πόλεις της Ελλάδας

Η Τελετή Έναρξης της Γιορτής στην Αττική θα πραγματοποιηθεί στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ιερού του Ποσειδώνος στις 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο και για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών (έως 500 θεατές). Η εκδήλωση θα βασιστεί σε ένα πρωτότυπο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει μια σύμπραξη μεταξύ Χορωδιακής, Βυζαντινής, Παραδοσιακής και Τζαζ μουσικής.
Από τις 20.30 έως τη δύση του ηλίου το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με αυτοσχεδιασμούς εμπνευσμένους από το έργο «Θάλασσα» του Νίκου Σκαλκώτα καθώς και από τα έργα «Ρωξάνη» και «Γαλαξίας» του Βασίλη Ρακόπουλου. Λίγο πριν δύσει ο ήλιος, το σύνολο των διακεκριμένων μουσικών θα ερμηνεύσουν διασκευές των έργων «Ο Χορός των Πυρσών» και «Αιωνίως» του Βασίλη Ρακόπουλου.
Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

 

Η υπόλοιπη Ελλάδα

Από τις Πρέσπες έως την Αρχαία Ολυμπία, την Αλεξανδρούπολη έως τον Άγιο Νικόλαο και από τη Κόρινθο έως τη Ρόδο, 50 πόλεις θα φιλοξενήσουν πάνω από 490 καλλιτεχνικές δράσεις (20 ομάδες κρουστών και χορού, 24 φιλαρμονικές και Συμφωνικές ορχήστρες, 35 χορωδίες, 95 DJs, 367 σχήματα και μουσικά σύνολα) σε περισσότερα από 218 σημεία στις 13 περιφέρειες ανά την Ελλάδα.
Συνολικά, 350 διαφορετικές εκδηλώσεις συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής που προτρέπουν το κοινό να ανακαλύψει την πόλη του μετά μουσικής. Οι πόλεις που θα δώσουν το ρυθμό είναι: Άγιοι Σαράντα (Πήλιο) Άγιος Δημήτριος, Άγιος Νικόλαος, Αγρίνιο, Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Αμαλιάδα, Αρχαία Ολυμπία, Βέροια, Βόλος, Βύρωνας, Διδυμότειχο, Δονούσα, Δράμα, Ελευσίνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Χολαργός, Καλαμπάκα, Κατερίνη, Κέρκυρα, Κομοτηνή, Κόρινθο, Κοζάνη, Κύθηρα, Λάρισα, Λέσβο, Λευκάδα, Λιβαδειά, Λουτράκι, Νάξος, Ναύπλιο, Ν. Ηράκλειο, Ν. Σμύρνη, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Πάργα, Πάτρα, Περιστέρι, Πρέβεζα, Πρέσπες, Πύργος, Ρόδος, Σαντορίνη, Σέρρες, Σουφλί, Σούνιο, Σπάρτη, Φλώρινα, και Χαλκίδα.

 

Σε πάρκα και πλατείες

 

Για τη σημαντική χρονιά ενηλικίωσης (συμπληρώνοντας 18 χρόνια) της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής έχουν προγραμματιστεί εκατοντάδες εκδηλώσεις, σε αρχαιολογικούς χώρους, πάρκα, πλατείες, δρόμους, πεζόδρομους, κήπους και ταράτσες όλης της Ελλάδας.
Σε πιο swing διάθεση, οι εκδηλώσεις στη Πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι ή στο Βύρωνα, το παραδοσιακό γλέντι και η Βραζιλιάνικη capoeira, στη Πλατεία Φιλοπάππου στα Πετράλωνα και στη Πλατεία Νέας Σμύρνης αντίστοιχα, ή το κάλεσμα της Μουσικής Βιβλιοθήκης «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ» στην εκδήλωση Ησυχία στο Αναγνωστήριο.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προσφέρει την πρώτη μέρα του “Keep on Jazz & Beyond”.  Στις Πρέσπες και στη Φλώρινα θα «τζαμάρουμε» όλοι μαζί με ό,τι όργανο θέλουμε (ή και χωρίς όργανο). Ο Βόλος θα γιορτάσει τα «10 χρόνια γιορτής στο Βόλο» με ένα μουσικό ντοκιμαντέρ, η Κοζάνη θα παρουσιάσει φωτογραφική έκθεση πάνω στην μουσική παράδοσή της, η Δράμα, η Κόρινθος και η Ρόδος συμμετέχουν με δεκάδες εργαστήρια, συναυλίες, χορό και εκθέσεις.
 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα