Αρνείται τις κατηγορίες για τις μίζες και ο υιός Μιχαηλίδη

Με την απολογία του Μιχάλη Μιχαηλίδη, γιου του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου συνεχίστηκε η δεύτερη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για μίζες γύρω από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται και, όπως και ο πατέρας του, διέψευσε τους ισχυρισμούς του Νίκου Ζήγρα. «Έχω κάνει αγωγή στον Ζήγρα για ότι έχει πει. Ο Ζήγρας σκόπευε στο να πάρει ελαφρυντικό όπως και έγινε. Έδωσε στις αρχές το μεγάλο ψάρι για να δικαιολογήσει κάποια πράγματα», είπε χαρακτηριστικά ο Μ. Μιχαηλίδης.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται ο πρώην νομικός σύμβουλος της Κύπρου, Αναστάσιος Σοφός, η σύζυγός του που εμφανίζεται ως συνδικαιούχος σε λογαριασμό, καθώς και ο έμπορος όπλων Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, ο οποίος, ωστόσο, παραμένει καταζητούμενος για τις ελληνικές αρχές.
Σύμφωνα με την κατηγορία, οι παράνομες αμοιβές ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ είχαν ως τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Κατά την απολογία του, πάντως, ο Μιχάλης Μιχαηλίδης αρνήθηκε ότι γνώριζε τον Τσοχατζόπουλο, καθώς και οποιαδήποτε σχέση με υπεράκτιες εταιρείες όπως η Drumillan. Ο ίδιος, βέβαια, παραδέχθηκε ότι γνώριζε τον Ζήγρα. «Τον γνώρισα το 2001, όταν επισκέφθηκε την Κύπρο με τη σύζυγό του. Με ενημέρωσε ότι ενδιαφερόταν για ίδρυση εταιρειών. Μου είπε ότι εκπροσωπούσε αραβικά funds. Το 2005 τον συνάντησα στην Αθήνα όπου πάλι μου είπε ότι ήθελε να ιδρύσει υπεράκτια εταιρεία και δεν ήθελε να είναι ο ίδιος μέτοχος και διευθυντής. Τον Ζήγρα, ο πατέρας μου και οι άλλοι μου τον περιέγραψαν ως λαμόγιο, γι’ αυτό και απέφυγα να συνεργαστώ μαζί του. Κάποιος του υπέδειξε να μιλήσει για μένα γιατί είχε σχέσεις με τον Ζαγιάντ. Το μόνο που δεν μπορούσε να καλύψει ήταν ότι οι επιταγές κατατίθεντο από τον ίδιο. Για να αποφύγει την σύνδεση υπέδειξε εμένα και τον πατέρα μου. Τα ανοίγματα των τραπεζικών λογαριασμών υπήρχαν πριν μιλήσει ο Ζήγρας. Επειδή ο μόνος που γνώριζε ότι τα χρήματα κατέληγαν σε μένα ήταν ο Ζαγιάντ πιστεύω ότι υπήρχε συνεννόηση μεταξύ τους από τότε», είπε.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις εταιρείες στις οποίες εμπλέκεται και μέσω αυτών φέρεται να διακινήθηκαν μίζες. «Η εταιρεία του πατέρα μου είχε διάφορους πελάτες όπως ο Φουάντ Αλ Ζαγιάντ. Τα χρήματα στην Κονγκρέιβ (5,7 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα που μπήκαν στον λογαριασμό του ίδιου με πληρεξούσιο τον πατέρα του) ήταν χρήματα που όφειλε ο Ζαγιάντ και συγκεκριμένα επιστροφή ποσού προκαταβολής για αγορά ποσοστού ακινήτου στο Λονδίνο. Ο Ζαγιάντ δεν κινείτο με χαρτιά. Απέφευγε να δίνει γραπτές εξηγήσεις. Μια φορά που του είχα ζητήσει μου είχε πει “αν δεν σε ενδιαφέρει, μπορούμε να το ξεχάσουμε”. Δεν έχουμε δώσει ποτέ επιταγές».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα