Αρχίζει επαφές η Φώφη

Από τις επόμενες ημέρες και σίγουρα πριν από τα Χριστούγεννα θα ξεκινήσει η Φώφη Γεννηματά την προετοιμασία για την διεξαγωγή του ιδρυτικού συνεδρίου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Ένα εγχείρημα με πολλές δυσκολίες, καθώς απαιτείται η γρήγορη ώσμωση όλων των εμπλεκομένων. Πάντως το συνέδριο με βάση τις πρώτες πληροφορίες θα πρέπει να το αναμένουμε μέχρι το Πάσχα.

Ο στόχος της κας Γεννηματά δεν αλλάζει και θα συνεννοηθεί με τις δυνάμεις που μέχρι τώρα έχουν εμπλακεί. Όπως η ίδια είχε πει προεκλογικά, επιθυμεί να συγκροτηθεί ένας πολιτικός φορέας που θα συμπεριλαμβάνει τις ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας, του μεταρρυθμιστικού Κέντρου, της ανανεωτικής Αριστεράς. Θα είναι, όπως έχει πει, πολιτικά αυτόνομος, με δικά του όργανα λειτουργίας και δημοκρατικών αποφάσεων, με εσωτερική οργανωτική δομή, δικό του σύμβολο και πολιτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας μετά την λήξη των μνημονίων. Η επίτευξή του είναι σίγουρο ότι θα έχει τριβές εντάσεις και διαφωνίες. Όμως, θα ζητήσει τη σύμπραξη όλων των πλευρών σε αυτήν την πορεία, ενώ θα επιδιώξει να διαψεύσει όσους λένε ότι έχοντας κερδίσει την ηγεσία έχει ως στόχο να ανασυστήσει το ΠΑΣΟΚ.

Με Ανδρουλάκη

Ο πρώτος με τον οποίο θα έχει τετ-α-τετ η κα Γεννηματά θα είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Όμως η σειρά μπορεί να μεταβληθεί, καθώς οι περισσότεροι στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι προέχει η συνάντηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη για να συντονιστούν οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού. Η πρώτη συντονισμένη εμφάνιση των βουλευτών των δύο κομμάτων στην συζήτηση στην Βουλή για το κοινωνικό μέρισμα κρίνεται επιτυχής και θα γίνει ο περαιτέρω προγραμματισμός κοινοβουλευτικής δράσης. Παράλληλα, μέσω των διαβουλεύσεων, εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί η κοινή στάση αντιμετώπισης της «επίθεσης φιλίας», στην οποία εκτιμάται ότι θα προχωρήσουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η Ν.Δ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις άμεσες προτεραιότητες της κας Γεννηματά είναι να συγκροτηθεί, με τη συμμετοχή υποψηφίων και κομμάτων που μετείχαν στο εγχείρημα, ένα κεντρικό πολιτικό όργανο που θα καθοδηγεί τις διαδικασίες, όπως επίσης και ευρεία οργανωτική επιτροπή συνεδρίου για την εκπόνηση θέσεων, καταστατικών αρχών και προγραμματικών πολιτικών δεσμεύσεων. Εκεί θα καθοριστούν οι όροι και ο τρόπος του προσυνεδριακού διαλόγου. Προτεραιότητά της είναι να προωθείται η ομογενοποίηση του νέου φορέα σε όλα τα επίπεδα, ώστε να ενισχυθεί η ενότητά του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα