«Αρχίζει σταδιακά να αυξάνεται το εισόδημα των Ελλήνων»

Για σταδιακή αύξηση του εισοδήματος των Ελλήνων έκανε λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας  στο Star. Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε χαρακτηριστικά πως «είμαστε πια στην κομβική χρονιά που περνάμε μετά από έξι χρόνια ύφεσης στην ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει ότι θα αρχίσει σταδιακά να αυξάνεται το εισόδημα των Ελλήνων».

Ο υπουργός σημείωσε ότι «ήδη έχουμε θετικά σημάδια για επενδύσεις και αυξάνονται οι αιτήσεις για επενδυτικά σχέδια».

«Η κίνηση της κυβέρνησης επιβραβεύεται από τους καταναλωτές»

Αναφορικά για τις Κυριακές και τις αντιδράσεις των καταστηματαρχών, εκτίμησε ότι «η κατάσταση είναι θετική» και πρόσθεσε ότι «η κίνηση της κυβέρνησης επιβραβεύεται από τους καταναλωτές». «Το μέτρο το πιστεύουν οι καταναλωτές και το έχουν επιβραβεύσει. Τα καταστήματα αν θέλουν μπορούν να κλείνουν όποια άλλη μέρα θέλουν που δεν έχει πολύ κίνηση», σημείωσε ο Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε:

«Η ευαισθησία για τους εργαζομένους είναι λίγο μονόπλευρη. Ασφαλώς πρέπει να εφαρμόζεται το εργατικό δίκαιο αλλά όσοι διαμαρτύρονται ξεχνούν άλλους εργαζόμενους που δουλεύουν τις Κυριακές». Ο υπουργός υπογράμμισε ότι «σε τρεις περιοχές της χώρας τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου, εφόσον το θέλουν» και έκανε γνωστό ότι την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα.

«Δεν περιορίζουμε θέσεις στις λαϊκές αγορές»

Ερωτηθείς για τις λαϊκές αγορές, ο υπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε ότι «προσπαθούμε να βάλουμε μία τάξη ώστε να λειτουργεί τόσο προς όφελος του καταναλωτή, όσο και των υγιών δυνάμεων μέσα στις λαϊκές αγορές». «Οι άδειες που υπάρχουν σήμερα θα ισχύουν. Δεν περιορίζουμε θέσεις στις λαϊκές αγορές. Αυτό που αλλάζει είναι ότι πια θα έχουμε δύο χωριστά τμήματα. Ένα τμήμα που θα είναι οι παραγωγοί και άλλο που θα είναι οι έμποροι», συμπλήρωσε.

«Τα πράγματα εξελίσσονται συνολικά για την κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία πολύ καλύτερα από τις προβλέψεις»

Όσον αφορά στις εκλογές και την κυβερνητική σταθερότητα την επόμενη μέρα, ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε: «Το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται στους ψηφοφόρους του. Εγώ θεωρώ ότι τα πράγματα εξελίσσονται συνολικά για την κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία πολύ καλύτερα από τις προβλέψεις».«Αυτό δεν σημαίνει ότι ως κυβέρνηση πρέπει να εφησυχάσουμε, όχι μόνο εκλογικά αλλά γενικότερα. Κάνουμε τη δουλειά μας, το πατριωτικό μας καθήκον, πρέπει να δουλέψουμε με σοβαρότητα και συνέπεια γιατί παλεύουμε για τη χώρα και τις οικογένειές μας», πρόσθεσε και κατέληξε: «Εγώ θεωρώ ότι τα αποτελέσματα θα είναι καλά συνολικά για την κυβέρνηση, σίγουρα για τη Νέα Δημοκρατία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα