«Αρχηγική» εμφάνιση Λαφαζάνη στη Θεσσαλονίκη

«ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΓΩ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ…» ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Εν είδη πολιτικού αρχηγού και ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος και οι βουλευτές του ΣΥΡIZA που έχουν αναφορά στην Αριστερή Πλατφόρμα δεν πρόκειται να ψηφίσουν νέο μνημόνιο, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε ξεκάθαρο σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ότι ο δρόμος που έχει επιλέξει είναι αυτός της ρήξης και όχι της συμπόρευσης με την ηγεσία του κόμματος.

Επαναλαμβάνοντας τη γνωστή επωδό ότι «στηρίζουμε την κυβέρνηση για το προεκλογικό πρόγραμμά της, είμαστε δεσμευμένοι στο προεκλογικό πρόγραμμα και τις προγραμματικές θέσεις», ο Π. Λαφαζάνης δεν άφησε κανένα περιθώριο ασάφειας ως προς τις μελλοντικές κινήσεις του, λέγοντας πως ο ίδιος και οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας «δεν στηρίζουν προαπαιτούμενα, δεν στηρίζουν μνημόνια, δεν συναινούν στην εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών».

Μάλιστα στη συνέχεια των δηλώσεών του έβαλε στο ίδιο στρατόπεδο το κόμμα του, μαζί με τα «μνημονικά» κόμματα της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι και στις δύο ψηφοφορίες για τα προαπαιτούμενα διαμορφώθηκε μια «ευρύτερη μνημονιακή πλεοψηφία» αποτελούμενη από ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ, και από το σύνολο των βουλευτών της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.

Αν επαναληφθεί κάτι τέτοιο στην ψηφοφορία για τη συμφωνία με τους εταίρους η Αριστερή Πλατφόρμα δεν μπορεί σύμφωνα με τον Π. Λαφαζάνη να αποτρέψει την υπερψήφιση του μνημονίου, αλλά «μπορούμε να διαχωρίσουμε τη θέση μας από αυτές τις μνημονιακές συναινέσεις».

Έχει τη σημασία του να υπογραμμιστεί ότι ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας και τέως υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, βρέθηκε στη συμπρωτεύουσα προκειμένου να συσκεφθεί και να συζητήσει τις εξελίξεις με τοπικά στελέχη της Πλατφόρμας, ενώ στις 8 το βράδυ ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί στο δημαρχείο Βασιλικών με εκπροσώπους κατοίκων της περιοχής, που αντιτίθενται στην κατασκευή εργοστασίου βιομάζας (σ.σ. ως υπουργός ΠΑΠΕΝ είχε ασχοληθεί με το θέμα).

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι μόλις χθες ο Π. Λαφαζάνης έδωσε αιχμηρή απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με το προ ημερών και εν πολλοίς ρητορικό ερώτημα του πρωθυπουργού «αν η Αριστερά πρέπει να εγκαταλείψει τη διακυβέρνηση επειδή δεν έφερε μια καλύτερη συμφωνία».

Συγκεκριμένα σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον Real FM ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας χαρακτήρισε πλαστό «το δίλημμα μνημονιακή συμφωνία ή υποχρεωτική εγκατάλειψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ», τονίζοντας με εξαιρετικά δεικτικό τρόπο ότι αυτό «το θέτουν εκβιαστικά οι νεοαποικιοκράτες πιστωτές μας».

Συμπέρασμα; Οι πιθανότητες να χωρίσουν οι δρόμοι του Π. Λαφαζάνη και του Αλέξη Τσίπρα γίνονται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά πρωτίστως για τη… βιωσιμότητα της παρούσας κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα