Αρωγός η Περιφέρεια Αττικής στο Πρόγραμμα ‘Athens Biowaste’

Η Περιφέρεια Αττικής στάθηκε αρωγός στο πρόγραμμα ‘Athens Biowaste’ δωρίζοντας συνολικά 446.000 βιοδιασπώμενες σακούλες στον ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) με σκοπό να διανεμηθούν δωρεάν στους κατοίκους του Δήμου Αθηναίων και Κηφισιάς.

Το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα “ATHENS BIOWASTE” αποσκοπεί στην πρώτη πιλοτική διαλογή των βιο-αποβλήτων στην πηγή σε επιλεγμένες περιοχές των Δήμων Αθηναίων και Κηφισιάς και στην επεξεργασία αυτών στη μονάδα Μηχανικής και Βιολογικής Επεξεργασίας (ΕΜΑΚ) του ΕΔΣΝΑ για την παραγωγή κόμποστ υψηλής ποιότητας. Το πρόγραμμα υλοποιείται με την σύμπραξη του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Κηφισιάς, του ΕΔΣΝΑ, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και των Environmental Engineers-Consultants.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε σχετικά με τη δράση αυτή: «Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων και στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών, με κύριο στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης όλων και την δημιουργία μιας βιώσιμης πόλης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα