«Ασκούμε πολιτική με αριστερό – κοινωνικό πρόσημο»

«Θέλουμε να πάμε προς τη διαδικασία της ανάπτυξης με δίκαιη αναδιανομή. Σε αυτό βρίσκεται ο πυρήνας της λογικής μας. Είναι ακριβώς το στοιχείο που βάζει το αριστερό – κοινωνικό πρόσημα στην πολιτική που ασκούμε».

Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο αν. υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιστέρι, με θέμα «Μετά τα μνημόνια τι;».

«Η διαδικασία της ανάκαμψης είναι σταθερή και η κυβέρνησή μας εργάζεται για λογαριασμό του απλού λαού, ώστε αυτός ο λαός να αισθανθεί σίγουρος ότι θα εξασφαλίσουμε ίσες ευκαιρίες για όλους, ότι όλοι θα συνεισφέρουν αυτό που τους αναλογεί και ότι όλοι θα παίζουν με τους ίδιους κανόνες. Στο τέλος αυτής της περιόδου ο λαός να έχει μια καθαρή επιλογή μεταξύ δυο ριζικά διαφορετικών πολιτικών αλλά και δυο ριζικά διαφορετικών οραμάτων για το παρόν και το μέλλον της κοινωνίας μας, της χώρας μας αλλά και της Ευρώπης», υπογράμμισε ο κ. Βίτσας.

Συνεχίζοντας ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας μίλησε για τα μέτρα που έχει λάβει η σημερινή κυβέρνηση για την προστασία των ασθενέστερων τάξεων και κυρίως στους «μεγάλους τομείς λαϊκού ενδιαφέροντος», όπως είπε.

«Το ΑΕΠ προβλέπεται να αυξηθεί κατά 2% το 2017»

«Έχουμε χάσει εξαιτίας των μνημονίων 50 δισ. ευρώ από το ετήσιο ΑΕΠ, τα οποία θέλουμε να τα ανακτήσουμε και ήδη το 2016 το ΑΕΠ είχε θετικό πρόσημο και για το 2017 προβλέπεται η αύξηση να φθάσει το 2%. Δεν μετράμε την ανάπτυξη μόνο με την αύξηση του ΑΕΠ αλλά και με τη μείωση της ανεργίας, ώστε η ανάκτηση του ΑΕΠ θέλουμε και πρέπει να έχει αντανάκλαση στην κοινωνία. Πρέπει γρήγορα να σπάσουμε προς τα κάτω το ψυχολογικό φράγμα του 20% για την ανεργία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Συνεχίζοντας ο κ. Βίτσας άσκησε έντονη κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, στην οποία καταλόγισε αδυναμία «στην άρθρωση ενός πολιτικού λόγου για έξοδο της χώρας από τα μνημόνια», ενώ έκανε λόγο για «επικοινωνιακά αφηγήματα της ΝΔ από τότε που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές το Γενάρη του 2015».

«Η στρατηγική αδυναμία που κατέχει τη ΝΔ στην άρθρωση ενός πολιτικού λόγου για έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία, από την κατάσταση δηλαδή που αυτοί οδήγησαν τη χώρα μαζί με τους συνεργάτες τους από το ΠΑΣΟΚ, επιχειρήθηκε να καλυφθεί με την πολιτική πρόταση περί ενός άλλου μίγματος δημοσιονομικής πολιτικής. Δεν μας λένε όμως τι ακριβώς θα κάνουν. Η ΝΔ, ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώπιον του στρατηγικού αδιεξόδου στα οποία βρίσκεται, αναζητά πολιτικό σωσίβιο σε δοκιμασμένες συνταγές του παρελθόντος. Έβγαλε λοιπόν στο τραπέζι την ακροδεξιά ατζέντα», κατέληξε ο αν. υπουργός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα