Αυξάνεται ο αριθμός, σφίγγει και ο κλοιός

Διπλασιάζονται σιγά-σιγά οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης «εγκληματικής οργάνωσης» στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς ο αριθμός των 16 που είχε διαρρεύσει πριν από μερικούς μήνες, έχει φτάσει αισίως τους 26 και ο αριθμός συνεχώς αυξάνει.

Βέβαια, όλοι αυτοί μόνο… εγκληματίες δεν είναι, καθώς στα ιστορικά ντοκουμέντα του πλανήτη ουδέποτε έχει καταγραφεί οργάνωση με τόσους εγκεφάλους και το πιθανότερο είναι να πρόκειται για απλούς εμπλεκόμενους της υπόθεσης ή περαστικούς, ωστόσο αυτό θα το αποφανθούν οι δικαστές. Τα νέα πρόσωπα που θα κληθούν από τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη είναι ο πρόεδρος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός, ο πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Βέροιας, Γιώργος Αποστολίδης, ενώ ο διαιτητής Σταύρος Μάνταλος που αρχικά βρέθηκε στη λίστα, βγήκε.

Οι δύο επιχειρηματίες εμπλέκονται σε υποθέσεις δωροδοκίας και δωροληψίας των ομάδων τους σε αγώνες με τον Ολυμπιακό (χωρίς να υπάρχει ένδειξη για το ποιος μπορεί να τους προσέγγισε ή ποιον μπορεί να πλησίασαν οι ίδιοι), ενώ ο διαιτητής Μάνταλος που αρχικά είχε κληθεί να απολογηθεί για την παρουσία του και την πιθανή εμπλοκή του στην αλλοίωση αποτελέσματος του αγώνα Πλατανιάς-Άρης το Φεβρουάριο του 2014, κρίθηκε τελικά ότι δεν φέρει κάποια νομική ευθύνη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στα ονόματα των εμπλεκόμενων έχουν προστεθεί επίσης και ο σύμβουλος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας Νίκος Προύντζος, ο εκτελεστικός γραμματέας της ομοσπονδίας Παυσανίας Παπανικολάου και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Χρήστος Υφαντής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα