Αυξάνονται οι νεκροί απο την έκρηξη ηφαιστείου στην Ιαπωνία

Ραγδαία αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από την έκρηξη ηφαιστείου στην Ιαπωνία αφού πλέον οι νεκροί ανέρχονται στους 48. 

Τα συνεργεία διάσωσης εντόπισαν και περισυνέλλεξαν επτά νέες σορούς  το πρωί της Τετάρτης στην κορυφή του όρους Οντάκε το οποίο άρχισε ξαφνικά το Σάββατο να εκρήγνυται, μετέδωσε το δημόσιο ιαπωνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ.

Τα θύματα αυτά έρχονται να προστεθούν στα 36 που είχαν περισυλλεγεί μεταξύ Σαββάτου και Δευτέρας πάνω στο ηφαίστειο αυτό, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στις νομαρχίες Ναγκάνο και Γκίφου της κεντρικής χώρας.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης επαναλήφθηκαν σήεμρα  πάνω στο ηφαίστειο, στο οποίο οι διασώστες την Τρίτη δεν μετέβησαν εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών και του φόβου μιας νέας έκρηξης.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 1ης Οκτωβρίου περισυνελέγησαν αρχικά 11 σοροί που ήδη είχαν ήδη βρεθεί αλλά παραμείνει στο σημείο εντοπισμού τους και στη συνέχεια βρέθηκαν τα νέα θύματα.

Οι τοπικές αρχές είχαν προειδοποιήσει ότι ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί, καθώς άνθρωποι μπορεί να έχουν χαθεί στο βουνό χωρίς να υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για την εξαφάνισή τους.

Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, η τύχη τουλάχιστον 20 ανθρώπων αγνοείται πέραν των 36 θυμάτων που βρέθηκαν αρχικά.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα