Αυξάνονται τα ματς, αλλά δεν ανοίγει η κάνουλα…

 

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις αρκετών ΠΑΕ της Super League, καθώς φαίνεται να κάνουν δεύτερες σκέψεις όσον αφορά στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της σεζόν 2017-18.

Θυμίζουμε πως από τη μεθεπόμενη χρονιά θα μετέχουν στη Super League 14 ομάδες, οι αγωνιστικές θα γίνουν 26 και με τα Play Off θα φτάσουν τα 36 για τις πρώτες έξι ομάδες. Για του χρόνου, όμως, δεν υπήρχε η δυνατότητα να γίνουν 14 οι ομάδες λόγω του καταστατικού κι έτσι αναγκαστικά πάμε για 30+10 ματς, δηλαδή 40 στο σύνολο, που σημαίνει πως αν κάποια μεγάλη ομάδα προκριθεί σε ευρωπαϊκούς ομίλους και παράλληλα προχωρήσει στο Κύπελλο, θα φτάσει τα 60 παιχνίδια, κι ενώ το καλοκαίρι του 2018 υπάρχει το Μουντιάλ και η Εθνική έχει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης.

Η «Α» είχε αναφερθεί σε αυτή την πιθανότητα της μη τελικής συμφωνίας των ΠΑΕ με το άρθρο της 31ης Μάρτη με τίτλο [Super League: Δομικές αλλαγές (με αστερίσκο…)] όπου με αστερίσκο προειδοποιούσαμε πως αν δεν ληφθούν κάποια συγκεκριμένα μέτρα γύρω από τα τηλεοπτικά, θα υπάρξουν αντιδράσεις. Διαβάστε το απόσπασμα:

«Όσον αφορά στα τηλεοπτικά, οι ΠΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δύσκολα θα αλλάξουν στάση, αφού γνωρίζουν πως σε περίπτωση που το προϊόν γίνει πιο θελκτικό και οι ομάδες ακόμη λιγότερες, τότε τα έσοδα από τα τηλεοπτικά ίσως αυξηθούν κατακόρυφα. Άλλωστε, από τη στιγμή που η NOVA σιγοντάρει μια τέτοια εξέλιξη, σε συνδυασμό με το ότι θα προστεθούν κι άλλες αγωνιστικές με τα Play Off και τα Play Out, ο τηλεοπτικός σταθμός θα υποχρεωθεί εκ των πραγμάτων να αγοράσει πιο ακριβά το πρωτάθλημα».

Δύο μήνες αργότερα, όμως, δεν υπάρχει κάποια συζήτηση ή κάποια εξέλιξη που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η NOVA θα προσφέρει του χρόνου περισσότερα χρήματα επειδή θα διεξαχθούν σαφώς περισσότερα παιχνίδια, ούτε κάποια αλλαγή πλεύσης του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Τι σημαίνει αυτό; Πως όταν η Super League προβεί σε Διοικητικό Συμβούλιο για να εγκρίνει τον νέο τρόπο διεξαγωγής, το αρχικό 13-3 μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε 11-5. Σε μία τέτοια περίπτωση, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί πάλι χωρίς τη συμμετοχή του πρώτου στα Play Off.

Το ρεπορτάζ μας λέει πως η ΑΕΛ, ο Παναιτωλικός και ο Λεβαδειακός παραμένουν κατά της αναδιάρθρωσης και του νέου τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως πλέον αντί του Ηρακλή και της Βέροιας, στην ψηφοφορία θα μετάσχουν η Λαμία και Απόλλωνας. Γνωρίζουμε πως η διοίκηση της Λαμίας είναι υπέρ της νέας μορφής, ενώ από τον Απόλλωνα δεν υπάρχει ακόμη κάποια εξωτερίκευση συναισθημάτων. Για να αλλάξει το καταστατικό θυμίζουμε πως απαιτείται η θετική ψήφος 12 ΠΑΕ.

Γνωρίζουμε πως η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι πλέον και για δικούς της λόγους αρκετά σκεπτική σχετικά με τη νέα μορφή, ιδίως όσον αφορά στην επόμενη σεζόν, όπου θα αγωνιστεί σε τέσσερα ευρωπαϊκά ματς, ίσως και σε οκτώ ή δέκα αν όλα πάνε καλά. Αν έχει ανάλογη πορεία στο Κύπελλο όπως πέρσι και πρόπερσι, ανοίγεται η προοπτική διεξαγωγής 60 αγώνων κι ενώ η ομάδα διαθέτει δύο εν ενεργεία διεθνείς, τον Μάνταλο και τον Μπακασέτα, που ενδέχεται να πάνε στο Μουντιάλ (αν προκριθούμε). Ο δε Μανόλο Χιμένεθ δεν θέλει να ακούει για μεγάλο ρόστερ, είναι υπερασπιστής της λογικής των δύο παικτών ανά θέση, κάτι που σημαίνει πως η συγκεκριμένη ΠΑΕ δεν θέλει να ακούει για τόσο μεγάλη σεζόν.

Αρκεί η αλλαγή δύο ψήφων για να μετατραπεί το 13-3 σε 11-5 και να πάει… περίπατο το πλάνο των Play Off με τη συμμετοχή έξι ομάδων, ιδίως όσο η NOVA δεν προβαίνει σε κάποια μορφή αύξησης. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον βασικό τηλεοπτικό χορηγό του πρωταθλήματος, ενός υποβαθμισμένου προϊόντος, με 17 παιχνίδια προγραμματισμένα να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, και ποιος ξέρει πόσα ακόμη. Πρώτα θα πρέπει το ποδόσφαιρό μας να πείσει ότι θα βελτιωθεί και μετά να αναμένουν οι ΠΑΕ μεγαλύτερη επιχορήγηση από τη NOVA.

Οι πληροφορίες λένε πως οι άνθρωποι της Super League βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση νέων χορηγών, ακόμη και νέας τηλεοπτικής στέγης, ωστόσο είναι μάλλον δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα