Αυστηρότερος ο νέος ΚΑΠ

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε τη νέα μορφή των Κανονισμών Αγώνων Ποδοσφαίρο με πολύ πιο αυστηρές ποινές για τις ΠΑΕ και για τους φυσικούς παράγοντες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό που αλλάζει είναι ότι οι αθλητικοί δικαστές θα λαμβάνουν πλέον υπόψη τους και τις εκθέσεις της αστυνομίας και το οπτικό υλικό των αγώνων, κάτι που μέχρι φέτος φυσικά δεν ίσχυε.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 4 παράγραφος 2 του ΚΑΠ αναφέρει τα εξής:

«Οι ποινές που αναφέρονται στον παρόντα, στους λοιπούς κανονισμούς και στο καταστατικό της Ε.Π.Ο. επιβάλλονται, σε βάρος των φυσικών ή νομικών προσώπων του άρθρου 2, αποκλειστικά με βάση τις αναφορές και περιγραφές των αξιωματούχων του αγώνα που προβλέπονται στον Κ.Α.Π. (Φύλλο Αγώνα, εκθέσεις Παρατηρητών Αγώνα κ.λ.π.), εκτός αν άλλως ορίζεται. Λοιπά αποδεικτικά στοιχεία μπορούν να ληφθούν υπόψη ιδίως οι εκθέσεις της αστυνομικής αρχής και το οπτικό υλικό του αγώνα όπου προβλέπεται στον παρόντα».

Παράλληλα σχετικά με τη συμμετοχή των ομάδων στα πρωταθλήματα και δη για τις μη αδειοδοτημένες, το άρθρο 4 του ΚΑΠ αναφέρει τα εξής:

«Αν μία ή περισσότερες ομάδες που δικαιούται να αγωνιστούν στην Α΄ κατηγορία παραιτηθούν για οποιανδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή ή δεν λάβουν την απαιτούμενη για την συμμετοχή τους αδειοδότηση, ή αν μία ή περισσότερες από τις δικαιούμενες να προβιβασθούν ομάδες από την Β΄ στην Α΄ Εθνική κατηγορία παραιτηθούν για οποιανδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή ή δεν λάβουν την απαιτούμενη για την συμμετοχή τους αδειοδότηση, τότε το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι αμέσως επόμενες στην βαθμολογική κατάταξη ομάδες της Β΄ κατηγορίας (με την σειρά κατάταξης) και μέχρι την 6η στην σειρά του πίνακα, εφόσον έχουν αδειοδοτηθεί κατάλληλα για το πρωτάθλημα αυτό. Αν και μετά την εξάντληση της 6ης στην σειρά του πίνακα βαθμολογίας της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, ο αριθμός των προβλεπόμενων ομάδων δεν έχει καλυφθεί, τότε αποκτούν το δικαίωμα οι υποβιβασθείσες από την Α΄ κατηγορία ομάδες, να παραμείνουν σε αυτήν (με την σειρά κατάταξης στον βαθμολογικό πίνακα) ώσπου να συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος από την προκήρυξη αριθμός ομάδων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα