Αυτά είναι τα ρεκόρ που «κυνηγά» ο Σίλβα

Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά έχει κατακτήσει και τον φετινό τίτλο, καθώς, όπως αποδεικνύεται, δεν έχει να αντιμετωπίσει σοβαρό ανταγωνισμό. Ωστόσο, τα κίνητρα να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο παραμένουν υψηλά, καθώς η ομάδα και ο Μάρκο Σίλβα, «κυνηγούν» τέσσερα ρεκόρ που… περιμένουν να «σπάσουν».

Μετά το 12Χ12 στην Κομοτηνή, το οποίο ενδέχεται να γίνει 13Χ13 μέσα στη βδομάδα, μετά την εκδίκαση της έφεσης του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια πριν το ντέρμπι της Λεωφόρου, το οποίο δεν διεξήχθη ποτέ, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν βάλει πλώρη για να γκρεμίσουν ότι… έχει μείνει όρθιο σε επίπεδο στατιστικών, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον πήχη για τις επόμενες «φουρνιές». Ποιοι είναι οι τέσσερις στόχοι για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος;

Πρώτα από όλα είναι η κατάκτηση του τίτλου ως αήττητος. Η μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο χωρίς να χάσει ούτε ένα παιχνίδι ήταν ο Παναθηναϊκός, τη σεζόν 1963/64 με 24 νίκες και 6 ισοπαλίες.

Δεύτερον οι 16 σερί νίκες. Τη σεζόν 2005-2006 με τον Τρόντ Σόλιντ στον πάγκο τους, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πετύχει 16 σερί νίκες. Η ομάδα του Σίλβα θα πρέπει να κερδίσουν Παναιτωλικό, Καλλονή, Πανιώνιο και Λεβαδειακό για να το ισοφαρίσουν.

Τρίτο είναι το ρεκόρ διαφοράς βαθμών. Οι Πειραιώτες βρίσκονται στο +13 από τη δεύτερη ΑΕΚ στη 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με ένα παιχνίδι λιγότερο και η μεγαλύτερη διαφορά που έχει καταγραφεί είναι το +17, όταν ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα με 86 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ ήταν δεύτερος με 69.

Τέταρτον, και πιο μακρινό από τα ρεκόρ, είναι οι 58 αγωνιστικές που είχε μείνει αήττητος ο Ολυμπιακός τη δεκαετία του ’70. Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες είχαν μείνει χωρίς ήττα από την 4η αγωνιστική της σεζόν 1972/73 μέχρι και την 28η της σεζόν 1973/74. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός μετράει 18 νίκες μετά την επικράτηση επί του ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 3-1. Αυτό βέβαια θα μας… πάει και στο επόμενο πρωτάθλημα, αλλά το σημειώνουμε ως πιο μακροχρόνιο στόχο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα