Αυτή είναι η ατζέντα της Γεννηματά στην Προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

Με συγκεκριμένη ατζέντα μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών η Φώφη Γεννηματά.

Ειδικότερα, στις επαφές της με τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει για τις πολιτικές στήριξης των ασθενέστερων τάξεων, κυρίως δε σε χώρες όπως η Ελλάδα, που πλήττονται από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια επί χρόνια. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι η πρώτη πρόταση νόμου που κατέθεσαν από κοινού οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού, λίγο πριν από την αναχώρηση της Φώφης Γεννηματά για τη βελγική πρωτεύουσα, αναφερόταν στην προστασία της πρώτης κατοικίας και τον ΦΠΑ στα νησιά, δύο ρυθμίσεις στις οποίες και μέλλει να επιμείνει, παρά την κάθετη άρνηση των Ευρωπαίων εταίρων μας.
Την ίδια ώρα, πληροφορίες επιμένουν, ότι η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, θα επαναφέρει στο τραπέζι των συζητήσεων την ανάγκη αλλαγής του μείγματος φορολογίας, την ανάγκη αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος, καθώς και τις πολιτικές που θα πρέπει να αναπτυχθούν ως άμυνα υπέρ της ανακοπής της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Στο Κίνημα Αλλαγής, εξάλλου, θεωρούν κοροϊδία εκ μέρους της κυβέρνησης την ρητορική για οριστικό τέλος των μνημονίων το καλοκαίρι του 2018, από τη στιγμή που έχουν ήδη ψηφιστεί σκληρά μνημονιακά μέτρα, που θα ισχύουν για δεκαετίες, ενώ έπεται η ψήφιση και άλλων αντίστοιχων μέτρων τον Ιανουάριο.
Μία τέτοια κίνηση, δεν γίνεται για πρώτη φορά από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καθώς αυτή την τακτική έχει ακολουθήσει στο παρελθόν και σε άλλες συναντήσεις της, στο περιθώριο των προσυνόδων των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, λίγες ώρες πριν από τις Συνόδους Κορυφής της ΕΕ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα