Αυτή τη φορά «όχι στην αποδόμηση»

 

Δύσκολα τα πράγματα για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό, καθώς η φόρα με την οποία μπήκε στα προημιτελικά της Euroleague δεν τον ευνόησε. Η Φενέρ προηγείται 0-2 στη σειρά και μάλλον αφήνει εκτός Final-4 τον ΠΑΟ Superfoods.

Η σεζόν ενδεχομένως να ολοκληρωθεί με μοναδικό τίτλο το Κύπελλο, ίσως όμως έρθει και το πρωτάθλημα. Ότι και να συμβεί στο τέλος, όμως, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα πρέπει να τα βάλει όλα κάτω με «καθαρό» μυαλό και να σκεφτεί πως θα δομήσει τον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν.

Εδώ και τρία χρόνια ανακατεύει διαρκώς την κατάσταση με αλλαγές προπονητών και παικτών και αυτό έχει αντίκτυπο στην ομάδα του. Είναι ξεκάθαρο πια πως στο μπάσκετ λειτουργούν και αποδίδουν καλύτερα οι ομάδες με σταθερό κορμό και προπονητή που βρίσκεται χρόνια στο τιμόνι. Ο Ομπράντοβιτς, ο Σφαιρόπουλος, ο Ιτούδης και ο Λάσα είναι τρανταχτά παραδείγματα. Η Φενέρ, ο Ολυμπιακός, η ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ διαρκώς βελτιώνονται και φέτος φαίνεται πως θα διεκδικήσουν την Ευρωλίγκα.

Η παγίδα, όμως, βρίσκεται στα «θέλω» του Πασκουάλ. Ο Ισπανός προπονητής ήρθε στα μισά της σεζόν και δεν διαθέτει δικούς του παίκτες. Θα τον στηρίξει ο Γιαννακόπουλος το καλοκαίρι; Κι αν ναι, η ομάδα θα ξεκίνησε πάλι από την αρχή, χωρίς ομοιογένεια και δέσιμο;

Δύσκολα τα πράγματα για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό που παραμένει δυνατός ως ευρωπαϊκός σύλλογος, αλλά σαν να τον έχουν προσπεράσει τέσσερα κλαμπ και ο κόσμος δυσκολεύεται να αποδεχθεί πως αυτή τη στιγμή είναι μάλλον πέμπτη ευρωπαϊκή δύναμη. Η αποκατάσταση της τάξης, η επαναφορά του στην κορυφή θα γίνει με ψυχραιμία και με αποδοχή της σημερινής κατάστασης και αφετηρίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα