Αυτογκόλ Γραμμένου (μετά το χρίσμα)

 

Στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ προσέφυγε ο υποψήφιος νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, διαπιστώνοντας ότι η Ομοσπονδία δεν όρισε εκλογική επιτροπή για τις εκλογές των Χανίων τον Οκτώβρη.

Το ότι η διοίκηση της ΕΠΟ παλινωδεί μέχρι και την τελευταία στιγμή είναι ένα θέμα, αν και εδώ που τα λέμε μπορούσε να ορίσει την εκλογική επιτροπή και την άλλη εβδομάδα. Το ότι ο Βαγγέλης Γραμμένος ξεκινά τις ενέργειες του για τη διεκδίκηση της προεδρίας κατ’ αυτόν τον τρόπο, όμως, είναι ένα άλλο θέμα. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία χρειάζεται ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο και που θα παίρνουν αποφάσεις ουσίας. Από κινήσεις εντυπωσιασμού έχουμε χορτάσει! Στο πρόσφατο Δ.Σ. της ΕΠΟ για τον ορισμό αναπληρωτή προέδρου υπήρχαν μέλη της αντιπολίτευσης, όπως ο κύριος Δημητρίου και ο κύριος Βούρβαχης. Με υπόδειξη του Βαγγέλη Γραμμένου θα μπορούσαν να ζητήσουν από τον κύριο Γκιρτζίκη τον ορισμό εκλογικής επιτροπής κι ας αρνιόταν εκείνος να εφαρμόσει διατάξεις τις εκλογικής διαδικασίας που προβλέπονται στο καταστατικό της ΕΠΟ. Η προσφυγή στο διαιτητικό δικαστήριο θα είχε νόημα αν είχε ζητηθεί από τον Γκιρτζίκη ο ορισμός της εκλογικής επιτροπής και εκείνος είχε αρνηθεί.

Κι αν ελπίδα όλων είναι η νέα διοίκηση της ΕΠΟ να είναι ελπιδοφόρα και αναζωογονητική  για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενδιαφέρον έχουν και οι τελευταίες σπασμωδικές κινήσεις της σημερινής διοίκησης που δυστυχώς, ακόμη και την ύστατη ώρα, πάνε το ποδόσφαιρο πίσω! Ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟ και ο ΠΑΟΚ θα μπουν σε δώδεκα μέρες στη μάχη των ομίλων του Europe League χωρίς παιχνίδια στα πόδια τους, καθώς ο Γκιρτζίκης και η «κομπανία» του δεν παραιτούνται, παρά μόνο περιμένουν την τελευταία στιγμή να το κάνουν, την επόμενη Παρασκευή, ενώ αν το έκαναν σήμερα ή αύριο, το πρωτάθλημα θα μπορούσε να ξεκινήσει κανονικά το ερχόμενο σαββατοκύριακου!

 

Πολύ αργά για δάκρυα – για την Κάρτα Υγείας – των Γκιρτζίκη, Προύντζου, Μαζαράκη και των λοιπών εμπλεκόμενων

 

Θα διαβάσατε την προηγούμενη εβδομάδα τη συνέντευξη του Γιώργου Γκιρτζίκη ο οποίος παραδέχθηκε – προς τιμήν του – πως υπάρχουν ευθύνες μελών της ΕΠΟ για την περιβόητη υπόθεση με την «Κάρτα Υγείας». Παραδοχή από τον Νίκο Προύντζο για το ίδιο θέμα δεν υπήρξε, καθώς προτίμησε στη δική του συνέντευξη θα καθυβρίσει τον Αλέξη Τσίπρα και τον Σταύρο Κοντονή, ενώ πρόσφατα και ο Βαγγέλης Μαζαράκης μίλησε στον Δημήτρη Μαλισιώβα για το ίδιο θέμα, λέγοντας πως η παραπομπή των μελών για την υπόθεση την οποία ανέδειξε η «Α» έχει πολιτικούς σκοπούς και γίνεται για να πέσει η διοίκηση της ΕΠΟ.

Κατ΄ αρχήν, την παραπομπή διέταξε η δικαιοσύνη για υπόθεση που η εισαγγελία διερευνούσε πριν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Άρα οι «πολιτική σκοπιμότητα» είναι άστοχος συλλογισμός. Η ουσία είναι ότι οι προαναφερόμενοι σύμβουλοι – και αρκετοί άλλοι – δεν πήραν χαμπάρι τι έγινε με την «Κάρτα Υγείας», αλλά όταν τους έφεραν τα σχετικά πρακτικά τα υπέγραψαν χωρίς καν να τα διαβάσουν. Το Συμβούλιο Εφετών από τα πρακτικά κείμενα έκρινε ότι έχουν συλλογική ευθύνη και θα έπρεπε οι πρόεδροι που έβαζαν υπογραφές στις συμβάσεις με τις ιατρικές εταιρίες και τα απλά μέλη να είναι πιο προσεκτικά. Θα έπρεπε, επίσης, να έχουν συμβουλευτεί (και να καλύψουν τα νώτα τους) τον νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ, Θεόδωρο Κουρίδη. Ο τίτλος «νομικός σύμβουλος» δεν είναι τυχαίος. Είναι η νομική ασπίδα κάθε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο λαμβάνει αποφάσεις εκατομμυρίων! Ο κύριος Κουρίδης, όμως, ούτε ασπίδα υπήρξε, ούτε τίποτα… Και τώρα που τα απερχόμενα μέλη «κλαίγονται» στις συνεντεύξεις τους, ο Θεόδωρος Κουρίδης κάπου είναι εξαφανισμένος ή κάνει ηλιοθεραπεία σε κάποια παραλία.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα