Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο Τελ Αβίβ – Πέντε τραυματίες

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν προσγειωθεί στο Ισραήλ ο Ντόναλντ Τραμπ όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη, αφού αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς με αποτέλεσμα να υπάρχουν τουλάχιστον πέντε τραυματίες,,εκ των οποίων δύο σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για τρομοκρατική επίθεση, ωστόσο από την ισραηλινή αστυνομία ανακοινώθηκε ότι μάλλον πρόκειται για ατύχημα.

Tελικά μετά από λίγη καθυστέρηση ο Αμερικανός Πρόεδρος αφίχθη στο Ισραήλ, μαζί με την σύζυγό του Μελάνια. Τους υποδέχθηκαν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου και η σύζυγός του Σάρα. Η Μελάνια Τραμπ έκλεψε και πάλι την παράσταση αφού ήταν εντυπωσιακή με το λευκό σύνολο που φορούσε.

Ποιους θα συναντήσει

Στη χώρα της Μέσης Ανατολής, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις τόσο με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, όσο και με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Τη Δευτέρα στην Ιερουσαλήμ ο Αμερικανός πρόεδρος θα επισκεφθεί το Τείχος των Δακρύων και στη συνέχεια τον Ναό της Αναστάσεως.

Η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Μέση Ανατολή και την Ευρώπη είναι διάρκειας εννέα ημερών και ολοκληρώνεται το Σάββατο μετά από επισκέψεις στο Βατικανό, τις Βρυξέλλες, αλλά και την Σικελία.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι θα πράξει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να διαμεσολαβήσει για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων, χωρίς ωστόσο να γνωστοποιεί τα ακριβή βήματα τα οποία θα υλοποιήσει για την επίτευξη της παραπάνω επιδίωξης.

Στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στις αρχές του μήνα, στην Ουάσιγκτον δεν προχώρησε σε δέσμευσή του για την επίλυση της διαμάχης μέσω της λύσης των δύο κρατών, η επίτευξη της οποίας χαρακτήριζε τη δράση της αμερικανικής διπλωματίας στη διάρκεια των προηγούμενων αμερικανικών κυβερνήσεων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα