«Αυτό είναι το όραμά μου για την Παιδεία»

Στο 2ο προσυνέδριο της Ν.Δ στην Πάτρα μίλησε ο Κυριάκος  Μητσοτάκης και ανέλυσε το σχέδιο του για την Παιδεία αλλά και τους στόχους του για τη νέα γενιά.

Στη διάρκεια της παρέμβασής του  ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πως η Νέα Δημοκρατία, όταν κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα καταργήσει τους εκτρωματικούς, όπως τους χαρακτήρισε νόμους Φίλη-Γαβρόγλου-Μπαλτά, φέρνοντας στο προσκήνιο ένα νέο νόμο που θα δίνει στα ελληνικά πανεπιστήμια μεγαλύτερη αυτονομία, ευελιξία.

«Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία υποχώρηση στα ζητήματα που αφορούν την παιδεία. Είναι προσωπική μου δέσμευση» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπέρ της δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι η ΝΔ τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων. «Χωρίς αστερίσκους, χωρίς υποσημειώσεις. Χωρίς την υποβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου» είπε, διευκρινίζοντας ότι «όταν η οικονομία θα αρχίσει πάλι να αναπτύσσεται θα αναζητεί εργαζόμενους με διαφορετικές δεξιότητες».

«Ο τρόπος να φέρουμε πίσω την γενιά του brain drain είναι να φέρουμε νέες ποιοτικές δουλειές με μια έκρηξη επενδύσεων» τόνισε.

 

“Θέλουμε αξιολόγηση παντού και για όλους”

O Kυριάκος Μητσοττάκης τόνισε ακόμα πως «Θέλουμε αξιολόγηση παντού και για όλους» , διευκρινίζοντας ότι η αξιολόγηση αυτή δεν θα είναι τιμωρητική και δεν θα έχει καμία σύνδεση με απολύσεις.

Πιο συγκεκριμένα τόνισε: “Γίνεται μεγάλη κουβέντα για το θέμα της αριστείας. Είναι στάση ζωής, μια καθημερινή προσπάθεια που καταβάλει ο καθένας για να γίνει το καλύτερο που μπορεί και αυτή την αριστεία θέλουμε να επιβραβεύσουμε” σημείωσε, συμπληρώνοντας πως όταν μιλάμε για ευκαιρίες αναφερόμαστε στους λιγότερο προνομιούχους.

“Η παιδεία είναι ο μόνος τρόπος που έχει ένα παιδί να αποκτήσει τα εφόδια και δεν πρόκειται να κάνουμε καμία υποχώρηση για τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την παιδεία, ξεκινώντας ανάποδα ηλικιακά. Κανένα παιδί δε θα βρεθεί εκτός παιδικού σταθμού. Θέλουμε πιο αυτόνομα σχολεία.

Οι δάσκαλοι ξέρουν καλύτερα πως να ασκήσουν το δικό τους έργο. Θέλουμε μια αξιολόγηση που δε θα είναι τιμωρητική. Θα επιβραβεύονται οι καλύτεροι και θα βοηθιούνται οι λιγότερο καλοί” επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, δίνοντας το πλαίσιο της αξιολόγησης, όπως εκείνον την εννοεί στην εκπαίδευση.

“Θέλουμε ελεύθερα αυτόνομα σχολεία, με μεγαλύτερη δικαιοδοσία στους διευθυντές και όπου θα υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ δραστήριου συλλόγου γονέων. Ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε ελληνική περιφέρεια. Δεν είναι ταξική πολιτική αυτό, είναι το ανάποδο.

Είναι η δυνατότητα που δίνεται σε ένα φτωχό παιδί να μπει σε ένα σχολείο που θα αναπτύξει δυνατότητες. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με κλήρωση αλλά με κάποια κριτήρια” ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Θα αγωνιστώ για την υπεράσπιση του ασύλου της ελεύθερης έκφρασης και όχι άσυλο της ανομίας”

Αναφερόμενος στο άσυλο ο πρόεδρος της Ν.Δ. επεσήμανε τα ακόλουθα: “Θα αγωνιστώ για την υπεράσπιση του ασύλου, αλλά άσυλο της ελεύθερης έκφρασης και όχι άσυλο της ανομίας. Κουμάντο στα πανεπιστήμια δε θα κάνουν οι μικρές μειοψηφίες επαγγελματιών με πολιτικές πλάτες, που θεωρούν οτι μπορούν να εκβιάζουν καθηγητές. Λέμε όχι στο μηχανισμό συγκάλυψης έκνομων συμπεριφορών” σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης που αναφέρθηκε και στην αντιμετώπιση της ακαδημαϊκής κοινότητας προς τον ΣΥΡΙΖΑ”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα