Αυτό που έπρεπε πριν από τη Βέρνη!

Ο αντίπαλος δεν μπορούσε να προβάλει ιδιαίτερη αντίσταση, αλλά αυτό δεν έχει και τόση σημασία. Ο Ολυμπιακός ευτύχησε πριν από το πρώτο ματς για τους ομίλους του Europa League να πετύχει ένα μεγάλο σκορ και να γεμίσει αυτοπεποίθηση και δεν αποκλείεται να τον ωθήσει σε μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη την Πέμπτη στην Ελβετία με αντίπαλο τη Γιουνγκ Μπόις.

Βέβαια, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσέξει να μην πέσει στην παγίδα της αλαζονείας και να μην δει την ελβετική ομάδα ως κάτι του χεριού του. Καμία ελληνική ομάδα δεν έχει του χεριού της μία ευρωπαϊκή όταν αγωνίζεται εκτός έδρας! Το ευχάριστο, πάντως, για τον Πάουλο Μπέντο είναι ότι η ομάδα έδειξε να έχει προοδεύσει στον τομέα του μονταρίσματος και ότι συγκεκριμένοι παίκτες είναι σε καλή κατάσταση.

Ο Μιλιβόγεβιτς ήταν τρομερά ορεξάτος, ο Μάριν δημιουργικός και ο Ιντέγιε ουσιαστικός στο 6-1 απέναντι στη Βέροια και ο Πορτογάλος προπονητής δεν μπορεί παρά να χαμογελά, αφού στη Βέρνη τέτοια παρουσία πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές του. Βέβαια, η Γιουνγκ Μπόις είναι εξαιρετικά γρήγορα ομάδα και ο Ολυμπιακός δεν έχει δοκιμαστεί ακόμη απέναντι σε τέτοιο αντίπαλο, καθώς Χάποελ, Αρούκα και Βέροια ήταν μάλλον αργές ομάδες.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα Ελβετίας η Γιουνγκ Μπόις είναι δεύτερη, αλλά η βαθμολογική της θέση δεν πρέπει να λέει τίποτα, καθώς απέχει… έτη φωτός από την πρώτη Βασιλεία και γενικώς στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα δεν μετέχουν μεγαθήρια. Σε επτά ματς έχει τέσσερις νίκες και τρεις ήττες και το ότι δεν φέρνει ισοπαλίες είναι δείγμα της φιλοσοφίας της, καθώς είναι ομάδα που παίζει γρήγορα και επιθετικά και αφήνει πολλά κενά πίσω. Είναι χαρακτηριστικό ότι έβαλε τέσσερα γκολ στην Τουν, μετά δέχθηκε τρία από τη Βασιλεία, στη συνέχεια νίκησε 7-2 τη Λωζάννη (!), για να ηττηθεί την επόμενη αγωνιστική 4-1 από την Γκρασχόπερς. Ή του ύψους, ή του βάθους.

Όσον αφορά στο σχήμα και στην ενδεκάδα κόντρα στην ελβετική ομάδα, οι Ιντέγιε και Μάριν είναι φαβορί μετά την εμφάνισή τους την Κυριακή στο Φάληρο, με τους Φορτούνη και Καρντόσο να κάθονται μάλλον στον πάγκο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα