“Αφήστε τους υπαλλήλους να κοιμούνται το απόγευμα στη δουλειά”

Μια, αν μη τι άλλο, ενδιαφέρουσα πρόταση κάνουν επιστήμονες στη Βρετανία αφού  ζητούν από τους επικεφαλής επιχειρήσεων να αφήνουν τους εργαζομένους τους να κοιμούνται στο γραφείο.

Η απογευματινή σιέστα για όσους εργάζονται έχει απίστευτα οφέλη στην υγεία, καθώς μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη, καρδιακών προβλημάτων και κατάθλιψης.

Η νέα έρευνα από το Silentnight και το Πανεπιστήμιο του Leeds δείχνει ότι το 1/4 των Βρετανών κοιμάται μόλις πέντε ώρες τη νύχτα, με την αλλαγή της ώρας να έχει επιπτώσεις και πολλούς να κοιμούνται πλέον τέσσερις ώρες.

«Η απώλεια ώρα στο κρεβάτι είναι ιδιαίτερα επιζήμια για τα άτομα που έχουν θέμα με τον ύπνο», αναφέρει η ψυχολόγος και επικεφαλής της έρευνας Νερίνα Ράμλακχαν, όπως σημειώνει ο «Independent».

«Τα αφεντικά πρέπει να εξετάσουν την περίπτωση να επιτρέψουν στο προσωπικό τους να κοιμούνται στο γραφείο. Μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά», προσθέτει.

«Ενας υπνάκος για περίπου 20 λεπτά μπορεί να φέρει τεράστια αλλαγή. Ο ύπνος έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως μπορεί να ενισχύσει την δημιουργικότητα και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και μπορούν να αποκαταστήσουν την ισορροπία του ανοσοποιητικού συστήματος, κάτι που σημαίνει πως είναι λιγότερο πιθανό να λάβει αναρρωτική άδεια», υποστηρίζει η Ράμλακχαν.

Οπως υπογραμμίζει, μακροπρόθεσμα ο ύπνος θα ωφελήσει το αφεντικό.

Φυσικά, η σιέστα είναι πολύ εύκολη στα λόγια, με την πράξη να είναι σχετικά δύσκολη, μιας και τα περισσότερα γραφεία δεν έχουν χώρο για κάτι τέτοιο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα