Αφγανιστάν: 57 νεκροί από “καμικάζι” σε αγώνα βόλεϊ

Τραγωδία με 57 νεκρούς σημειώθηκε στο Αφγανιστάν από επίθεση αυτοκτονίας κατά τη διάρκεια ενός αγώνα βόλεϊ. Η διεθνής κοινότητα καταδίκασε ομόφωνα την επίθεση.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί κι ενώ βρισκόταν ανάμεσα σε εκατοντάδες θεατές οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να παρακολουθήσουν έναν αγώνα βόλεϊ μεταξύ δύο τοπικών ομάδων στην επαρχία Πακτικά στο ανατολικό Αφγανιστάν.

«Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 57 καθώς 12 άνθρωποι απεβίωσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας εξαιτίας των σοβαρών τραυμάτων που έφεραν», δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικού κυβερνήτη. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τουλάχιστον 60 άνθρωποι τραυματίστηκαν και ότι η πλειονότητα των νεκρών ήταν νέοι και παιδιά.

Το περιστατικό αυτό αποτελεί την πιο θανατηφόρα επίθεση από τότε που ανέλαβε καθήκοντα η νέα κυβέρνηση στις 29 Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος της χώρας, Ασράφ Γκάνι συνοδεία ανώτερων αξιωματούχων της κυβέρνησης, επισκέφτηκε ορισμένους από τους τραυματίες, οι οποίοι είχαν διακομιστεί σε στρατιωτικό νοσοκομείο της Καμπούλ, πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. Ο Γκάνι καταδίκασε την επίθεση χαρακτηρίζοντάς την «απάνθρωπη και αντι-ισλαμική», τονίζοντας ότι «η βάναυση δολοφονία αμάχων δεν μπορεί να δικαιολογηθεί».

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση, ωστόσο η αφγανική υπηρεσία πληροφοριών εικάζει ότι πίσω από αυτή βρίσκεται το δίκτυο Χακάνι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα