Αφεντικό στην πόλη…

Ο ΟΦΗ είναι το αφεντικό στο Ηράκλειο της Κρήτης και το απέδειξε γι’ άλλη μία φορά το απόγευμα της Δευτέρας, επικρατώντας 4-2 του Εργοτέλη, στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική της football league.

Χάρη στο τρίποντο που πήρε ο Όμιλος ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, παρ’ ότι πήγε να κάνει μόνος του τα εύκολα… δύσκολα στην τοπική αναμέτρηση, καθώς είχε τγις ευκαιρίες για να καθαρίσει από το πρώτο ημίχρονο.

Μία ακόμη ήττα για τον Εργοτέλη, η τέταρτη στη σειρά στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να είναι πολύ χαμηλά στη βαθμολογία. Παιδική… χαρά η άμυνά τους με τον Τάκη Γκώνια να ανεβάζει για άλλο ένα ματς πολύ ψηλά τις γραμμές και να δέχεται η ομάδα του για πλάκα φάσεις.

Το ματς ήταν ανοιχτό από πολύ νωρίς με την άμυνα του Εργοτέλη να μένει πιστή σε αυτό που θέλει ο προπονητής, με αποτέλεσμα να εκτίθεται. Στα πρώτα 8 λεπτά είχε δεχτεί ήδη δύο τελικές με τα τελειώματα του Κουσκουνά να μην είναι τα καλύτερα.

Κόντρα στη ροή του ματς ο Εργοτέλης έκανε το 1-0 με τον Εντιαγέ στο 11′ από πάσα του Μπούζα, όμως, πολύ γρήγορα ήρθε η απάντηση. Ήταν θέμα χρόνου να σκοράρει ο Κουσκουνάς και τελικά το έκανε με την τρίτη του προσπάθεια ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 14′.

Ο Εργοτέλης συνέχισε να παίζει με την ίδια αφέλεια και φυσικά το πλήρωσε. Οι παίκτες του Παπαδόπουλου το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να βγάζουν γρήγορα επιθέσεις και σε μία ακόμη κόντρα έγινε το 1-2. Σκόρερ ο Μάρτος, ο οποίος πλάσαρε ανενόχλητος. Στο 32′ έγινε και το 1-3 με τον Ορτέγκα από σέντρα του Κοιλιάρα.

Κάπου εκεί φάνηκε πως το σκορ θα μπορούσε να πάρει μεγάλες διαστάσεις εάν συνεχίσει έτσι ο ΟΦΗ. Ωστόσο, στα επόμενα λεπτά οι παίκτες του έχασαν τη συγκέντρωσή τους, πήγαιναν πιο χαλαρά στις φάσεις και το αποτέλεσμα ήταν να σπαταλήσουν κάποιες καλές αντεπιθέσεις, όπως αυτή του 38′ με τον Ορτέγκα.

Σαφώς καλύτερα μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Εργοτέλης. Προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι του, έβαλε την μπάλα κάτω και έψαξε το γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο ματς. Ο ΟΦΗ ήταν αρκετά χαλαρός, οι παίκτες του έδειχναν να θεωρούν πως το ματς έχει τελειώσει και λίγο έλειψε να το πληρώσουν.

Στο 60′ ο Σταμόπουλος έμεινε μόνος του στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ έκανε το 2-3 και το ματς απέκτησε ξανά ενδιαφέρον. Ο Παπαδόπουλος ωρυόταν στον πάγκο και έκανε άμεσα δύο αλλαγές περιμένοντας από τους Όγκμποε και Ρούσσο να δώσουν περισσότερα τρεξίματα και να είναι πιο συνεπείς αμυντικά.

Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω, συνέχισαν να προσπαθούν να αναπτυχθούν ορθολογικά και είχαν μία μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 74′ με τον Μπάτζιο. Ο Στρέζος κράτησε όρθια την ομάδα του και δύο λεπτά μετά ο Όγκμποε σκόραρε, διαμορφώνοντας το τελικό 2-4.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Λαδάς, Πάτας, Βογιατζής, Εντιαγιέ, Μπάτζιος, Μπουτσάκης, Σταμόπουλος, Εφορντ (61′ Μαζουλουξής), Κάιπερς, Σταματάκος, Μπούζας.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Μπολάκης, Κοιλιάρας, Ζιαμπάρης, Ποτουρίδης, Νάστος, Πουρτουλίδης (67′ Ρούσσος), Λεάλ (80′ Χαντί), Ορτέγκα, Μάρτος (61′ Όγκμποε), Κουσκουνάς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα