Αφιέρωμα στο Διεθνές Έτος Φωτός από το Ευγενίδειο

Από τις 7 Μαρτίου και κάθε Σαββατοκύριακο, η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου θα έχει ειδικό αφιέρωμα στο φετινό Διεθνές Έτος Φωτός.
Οι δραστηριότητες που θα μπορούν να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι, περιλαμβάνουν επίδειξη πειραμάτων για το φως και τις οπτικές ψευδαισθήσεις, διαδραστικό εργαστήρι για παιδιά, διαδρομή για γονείς και παιδιά από 8 έως 12 ετών, διαδραστική αφήγηση κ.α.
Το αφιέρωμά θα ξεκινήσει με μία εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους την Τετάρτη 4 Μαρτίου, από τις 18:00 έως τις 21:00, όπου οι επισκέπτες θα συμμετάσχουν σε διαδραστικά παιχνίδια με θέμα το φως, θα παρακολουθήσουν επιδείξεις πειραμάτων για το φως και τις οπτικές ψευδαισθήσεις, θα ακολουθήσουν ειδική διαδρομή στα διαδραστικά εκθέματα και θα φωτογραφηθούν με τρόπο μοναδικό, ανακαλύπτοντας τις ιδιότητες του φωτός.
Επίσης η Διαδραστική Έκθεση θα παρουσιάζει το νέο της έκθεμα με τίτλο «Οι πολύχρωμες σκιές σου». Στο έκθεμα αυτό οι επισκέπτες ανακαλύπτουν πώς γίνεται η σύνθεση του λευκού φωτός, συμμετέχουν με ολόκληρο το σώμα τους και πειραματίζονται με τα χρώματα των σκιών που μπορούν να δημιουργήσουν. Το έκθεμα προσφέρεται για διάδραση και αναμνηστικές φωτογραφίες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα