Αχ, Αννούλα του βοριά

Η ουσιαστικά υπεύθυνη τομεάρχης Αθλητισμού στην Ν.Δ. (αφού η κυρία Όλγα δεν ασχολείται) είναι η εκ Θεσσαλονίκης προερχόμενη, Άννα Καραμανλή. Η οποία όφειλε να κατανοεί πως υπάρχουν τα αθλήματα και ο «βασιλιάς» τους. Το ποδόσφαιρο.

Άρα, προφανώς αντίστοιχη έπρεπε να είναι και η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Φευ! Η κυρία Καραμανλή ασχολείται με δευτερεύουσας σημασίας και απήχησης θέματα.

Όπως οι γενικολογίες περί σχολικού αθλητισμού. Δίνοντας καλή πάσα στον αρμόδιο υφυπουργό να βάλει «εύκολο γκολ». Απαντώντας της «απλά» ότι δεν υπάρχουν πόροι για την ανάπτυξή του.

Ή με κάποιον Χολέβα. Θυμήθηκε με καθυστέρηση 2 μηνών –από τότε που η «Α» είχε αναδείξει το θέμα– να ενημερώσει τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρη Αυγενάκη. Ότι ο νομικός σύμβουλος του υφυπουργού Αθλητισμού διορίστηκε και δικηγόρος στην ΕΠΟ. Για τον οποίο, οι κυβερνώντες θα ισχυριστούν πως είναι καλός νομικός.

Η κυρία Καραμανλή θα πρέπει, επιτέλους, να καταλάβει ότι πρέπει να σταματήσει τα «αυτογκόλ». Το ποδόσφαιρο είναι χώρος που –με τις αλλεπάλληλες γκάφες των νυν κυβερνώντων– θα μπορούσε να αποτελέσει προνομιακό πεδίο κριτικής. Με επιχειρήματα που θα άγγιζαν τα εκατομμύρια των φιλάθλων. Οι οποίοι αποτελούν τον κινητήριο μοχλό όλων των ομάδων. Μεγάλων και μικρών.

Με «αιχμή του δόρατος» την ΕΠΟ. Το ΔΣ (πλέον, Εκτελεστική Επιτροπή) της οποίας, οι μεγαλοκαρχαρίες του ποδοσφαίρου επιχειρούν να χειραγωγήσουν. Πριμοδοτώντας και εκλέγοντας στις αρχαιρεσίες τους «δικούς» τους ανθρώπους.

Η κυβέρνηση του συνεπώνυμου της, Κώστα Καραμανλή, είχε φροντίσει οι εκλέκτορες να είναι 400 (νόμος Ορφανού), ώστε να εξαληφθεί η διαφθορά. Με τον νυν υφυπουργό, Γιώργο Βασιλειάδη, οι εκλέκτορες μειώθηκαν από 181 που ήταν σε 71. Προφανώς, όπως έγραψε η «Α», για να μην ξοδεύονται πολύ οι μεγαλοπαράγοντες.

Θέση κουμανταδόρου στο ελληνικό ποδόσφαιρο καταλαμβάνουν άτομα που εμπίπτουν στην διάταξη περί κωλυμάτων και άρα δεν τους επιτρέπεται η συμμετοχή. Όπως η περίπτωση του κυρίου Γκαγκάτση στην Super League.

Η ΕΠΟ παραβιάζει σαφώς το καταστατικό της FIFA. Ο υφυπουργός Αθλητισμού πήγε στην Ζυρίχη, όχι για να θαυμάσει τα αξιοθέατά της, αλλά για να διαβεβαιώσει τον πρόεδρο της Παγκόσμια Συνομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο, πως η πολιτεία θα σεβαστεί την τήρηση του καταστατικού. Παρ’ όλα αυτά «σφυρίζει αδιάφορα». και επιτρέπει σε μια μικρή ομάδα ατόμων (Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων) να… αλωνίζουν.

Όλα αυτά και πολλά άλλα, από τα πεπραγμένα των κυβερνώντων, θα έπρεπε να αποτελούν πεδίο έντιμης αλλά και έντονης κριτικής. Αντί αυτού, η κυρία Καραμανλή περί άλλων τυρβάζει.

Δεν ασχολείται όμως με αυτά που έχουν ουσία αλλά ταυτόχρονα είναι και «πιασάρικα». Για τους φιλάθλους που από 7 ετών έως το θάνατό τους μιλούν για την αγαπημένη ομάδα τους και το άθλημα. Γι’ αυτά που στοιχειοθετούν τον τρόπο εγκαθίδρυσης και εξάπλωσης της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όταν οι αντίπαλοι χρησιμοποιούν «άρματα μάχης και πολυβόλα», είναι αστειότητα να προσπαθείς να τους αντιμετωπίσεις με σφεντόνες. Εκτός και αν το ζητούμενο είναι η επικέντρωση της κάμερας στο πρόσωπό σου. Την ημέρα και την ώρα που θα συζητηθεί η ερώτησή σου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα