Αύξηση έως και 100% στα τέλη κυκλοφορίας για Ι.Χ. πριν από το 2007

Πολύ βαθιά θα βάλουν το χέρι στην  τσέπη, ως φαίνεται, όσοι διαθέτουν παλαιά αυτοκίνητα αφού αναμένεται σημαντική αύξηση της φορολογίας στα τέλη κυκλοφορίας ,σύμφωνα με τα σενάρια που βρίσκονται σε διαδικασία επεξεργασίας στα κλιμάκια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Το βασικό κριτήριο που ως φαίνεται επικρατεί, είναι πως όσοι διαθέτουν παλαιά αυτοκίνητα θα φορολογηθούν με ιδιαίτερα αυστηρό τρόπο. Παλαιά αυτοκίνητα θα θεωρούνται τα αυτοκίνητα που η πρώτη τους άδεια, έχει εκδοθεί πριν από την 1η Ιανουαρίου του 2007.

Ταυτόχρονα μειώνεται και το όριο παραγωγής ρύπων που πέφτει από τα 90 g/km στα στα 85 , μπορεί ακόμη και στα 80 g/km, με άμεση συνέπεια την αύξηση της φορολογίας για τις συγκεκριμένες κατηγορίες αυτοκινήτων. Το «κόλπο» έγκειται ότι τα αυτοκίνητα που ή άδεια τους έχει εκδοθεί πριν από το 2007, τώρα φορολογούνται σύμφωνα με τον κυβισμό του κινητήρα τους. Ωστόσο παλαιά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού είναι είδος προς εξαφάνιση.

Συνεπώς στοχοποιούνται τα παλαιά αυτοκίνητα χαμηλού κυβισμού που θα φορολογηθούν με κριτήριο τον βαθμό ρύπανσης του περιβάλλοντος. Αν αυτό το σενάριο επικρατήσει, η αύξηση της φορολογίας για τις συγκεκριμένες κατηγορίες αυτοκινήτων ενδέχεται να φτάσει μέχρι και στο 100%.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα