Αύξηση του ΦΠΑ στο κόκκινο κρέας αντί για την εκπαίδευση θέλει ο Χρυσόγονος

Αύξηση του ΦΠΑ στο κόκκινο κρέας αντί για την εκπαίδευση ζητά ο Κώστας Χρυσόγονος, αφού όπως είπε, “είναι βλαβερό για την υγεία και πρέπει να επιστρέψουμε στην μεσογειακή διατροφή”.

Για να λειανθούν τα δύσκολα σημεία της συμφωνίας πρέπει να ξανασκεφτούμε την άστοχη επιλογή του 23 % στον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και κυρίως να παταχθεί η φοροδιαφυγή των μεγάλων εταιρειών και το λαθρεμπόριο στα καύσιμα», δήλωσε αρχικά στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τάχθηκε «υπέρ της αύξησης του ΦΠΑ στο κόκκινο κρέας» επειδή – όπως είπε – «είναι βλαβερό για την υγεία και πρέπει να επιστρέψουμε στην μεσογειακή διατροφή» , ενώ τόνισε , πως «δεν μπορούμε να μην εφαρμόσουμε όσα δεσμευτήκαμε καθώς σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει ο εκβιασμός μη πληρωμής δόσης». «Η Ελλάδα έχει γίνει δυστυχώς μια δοσομανής χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χρυσόγονος υποστήριξε ότι «καμία κυβέρνηση ακόμη και πριν την κρίση δεν είχε κάποιο πειστικό αφήγημα για την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων αποδίδοντας το γεγονός στην μη πάταξη της διαφθοράς της διαπλοκής και της φοροδιαφυγής», σημειώνοντας , πως «είναι ευθύνη εισαγγελικών αρχών να κινηθούν αποτελεσματικά» και πρόσθεσε : «Πρέπει να μπουν κανόνες ώστε να γίνει η Ελλάδα σοβαρό κράτος αν δεν γίνει αυτό και δεν αρθεί το θέμα της βιωσιμότητα του χρέους μην περιμένετε μεγάλες επενδύσεις ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα