Αύριο θα απολογηθούν οι δύο συνεργοί του Ξηρού

Αύριο θα απολογηθούν στον ειδικό – εφέτη ανακριτή, Ε. Νικόπουλο οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν την Τρίτη για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού.

\Οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν σήμερα και πήραν προθεσμία καθώς δήλωσαν ανέτοιμοι να δώσουν τις εξηγήσεις για όσα τους καταλογίζονται. Πρόκειται για τον 53χρονο Χρήστο Πατουχέα και τον 36χρονο Αλβανικής καταγωγής Hari Koka, σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις κατασκευής προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, διακεκριμένη οπλοκατοχή πολεμικών όπλων και πυρομαχικών, πλαστογραφία και υπόθαλψη εγκληματία.

O 53χρονος Έλληνας κατηγορούμενος κατέθεσε, εξάλλου, αίτηση ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή με την οποία ζητά βεβαίωση από τις φυλακές Κορυδαλλού σχετικά με την κράτησή του. Ισχυρίζεται ότι από αυτό το έγγραφο από τις φυλακές Κορυδαλλού θα προκύπτει πως ουδέποτε υπήρξε συγκρατούμενος του Χρ. Ξηρού ή κατηγορούμενων της «ΣΠΦ». Η μόνη εμπλοκή του στην υπόθεση -υποστηρίζει- προκύπτει από κατἀθεση ενός αστυνομικού, την οποία χαρακτηρίζει είναι αίωλη.

Κατά πληροφορίες, ο Αλβανός υπήκοος αποδέχεται μόνο την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία ισχυριζόμενος ότι γνώρισε το Χρ. Ξηρό στη φυλακή όπου τον βοήθησε να συντάξει αιτήσεις για το ΚΕΘΕΑ. Όταν δραπέτευσε ο Χρ. Ξηρός, λένε οι ίδιες πηγές, του τηλεφώνησε και του ζήτησε να νοικιάσει εκ μέρους του το διαμέρισμα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα