«Α» ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Καθάρισε» ο Μάρης με φορολογικά και «ξέπλυμα»

Δεν αποτελεί μυστικό ότι ο ιδιοκτήτης της Stoiximan και ισχυρός άνδρας του ομίλου Media24, Δημήτρης Μάρης, είχε –και εν γνώσει μας χρησιμοποιούμε παρελθοντικό χρόνο– σοβαρά «βερεσέδια» με τις φορολογικές και κατ’ επέκταση δικαστικές αρχές κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Τον έχουν ονοματίσει τηλεοπτικές εκπομπές και δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, ενώ έχει «φωτογραφηθεί» ακόμη και σε επίκαιρες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις σχετικά με το αν μαζί με άλλες εταιρείες διαδικτυακού στοιχήματος έχει ελεγχθεί φορολογικά.

Σήμερα το iapospi.gr αποκαλύπτει (εξ ου και ο αόριστος του προλόγου) ότι επί της ουσίας ο Μάρης «καθάρισε».

Όπως προαναφέρθηκε, ο ιδιοκτήτης της Stoiximan κατηγορείτο ότι δεν είχε πληρώσει τους αναλογούντες φόρους για τη διετία 2011-2012. Σύμφωνα, λοιπόν, με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες προερχόμενες από πηγές κοντά στις φορολογικές υπηρεσίες, ο επιχειρηματίας ζήτησε να ενταχθεί στις πρόνοιες του νόμου περί εθελούσιας αποκάλυψης κεφαλαίων και να πληρώσει όσα του καταλογίζονται.

Είναι προφανές ότι εφόσον τελειώσει το τυπικό «γραφειοκρατικό» κομμάτι που προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις του νόμου και καταβληθεί εκ μέρους του επιχειρηματία το τελικό ποσό που θα του καταλογιστεί ως υπόχρεου, θα παύσει κάθε ποινική δίωξη εναντίον του Μάρη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος και η υπόθεσή του θα «αναπαυθεί» σε κάποιο αρχείο.

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι με τον διαγωνισμό του ΕΣΡ για τις 7 τηλεοπτικές άδειες να βρίσκεται προ των πυλών και το ενδεχόμενο όπως θρυλείται συμμετοχής του Μάρη σε κάποιο από τα σχήματα που θα τις διεκδικήσουν, αν ο Mr Stoiximan δεν έκλεινε τώρα τα ανοιχτά μέτωπά του, τότε η θύελλα που θα δημιουργείτο στα ΜΜΕ θα ήταν μεγάλη και ανεξέλεγκτη.

Αντιθέτως, τώρα, δίχως τα δικαστικά «βερεσέδια» του, ο Δ. Μάρης μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος κι ωραίος και να κάνει ό,τι θέλει -ή ό,τι του… πουν!

Μια όμως και ο λόγος για τον ισχυρό άνδρα του ομίλου Media24, οι σχέσεις του οποίου με τον Ιβάν Σαββίδη είναι γνωστές λόγω ΕΘΝΟΥΣ, η ηλεκτρονική έκδοση της «Α» κάνει σήμερα και μία δεύτερη αποκάλυψη:

Σύμφωνα με πληροφορίες αξιόπιστου προσώπου, συζητιέται ευρέως ότι πίσω από την ιστορική εφημερίδα που πρόσφατα πέρασε στον έλεγχο του μεγαλομετόχου και προέδρου του ΠΑΟΚ, δεν είναι τελικά ο ομογενής επιχειρηματίας αλλά ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης!!!

Αυτά για την ώρα ως «ορεκτικό» και εν αναμονή του υπολοίπου μενού των αποκαλύψεων που απ’ ό,τι φαίνεται δεν θα αργήσει να έρθει και θα είναι χορταστικό…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα