Α. Παπαμιμίκος: Καμία ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή βίας

Ξεκάθαρο μήνυμα κατά της βίας στέλνει ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Athens Voice.

«. Τι πιο καθαρό από αυτό; Οι μολότοφ και τα ρόπαλα δεν είναι λύση. Το να σπας βιτρίνες δεν αυξάνει την απασχόληση. Οφείλουμε ως κοινωνία να δημιουργήσουμε μια νέα κουλτούρα σεβασμού στον ίδιο τον άνθρωπο», τονίζει, ο κ. Παπαμιμίκος, ο οποίος για την εν λόγω συνέντευξη, φωτογραφήθηκε κρατώντας μία «βόμβα μολότοφ» στο χέρι την οποία φυσώντας τη σβήνει και με τίτλο «Οι μολότοφ δεν αυξάνουν την απασχόληση».

Ταυτόχρονα αναγνωρίζοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η απαξίωση του πολιτικού συστήματος, τονίζει: «Πώς να πειστεί ο κόσμος ότι κάτι αλλάζει όταν βλέπει συζητήσεις στη Βουλή να μετατρέπονται σε τσίρκο; Ας μην ψάχνουμε μετά να βρούμε αλλού τις αιτίες αποστασιοποίησης των πολιτών από θεσμούς και κόμματα. Ας κοιταχτούμε πρώτα εμείς στον καθρέφτη εάν θέλουμε να μας σεβαστούν οι πολίτες».

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις της ΝΔ στην κυβέρνηση, αναφέρει ότι η βελτίωση σε βάση το που ήμασταν 1,5 χρόνο πριν, είναι ορατή.

«Με τεράστιες θυσίες πετυχαίνουμε πρωτογενές πλεόνασμα για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε περαιτέρω μείωση του χρέους. Προς Θεού όμως αυτό δεν σημαίνει ότι γέμισαν οι τσέπες μας ξαφνικά. Απλά είναι ένα ισχυρό χαρτί που θα φέρει την ανάκαμψη συντομότερα», υπογραμμίζει.

Στην ίδια συνέντευξη, ο γραμματέας της ΝΔ δεν συμμερίζεται την άποψη του υπουργού Οικονομικών ότι οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται. «Οι πολίτες έχουν βγει από τα ρούχα τους με την υπερφορολόγηση και δικαιολογημένα. Έχουν κάνει απίστευτες θυσίες και δεν αντέχουν άλλο. Γι΄ αυτό επιμένω για ένα δίκαιο και κυρίως σταθερό φορολογικό σύστημα ώστε οι πολίτες να εμπιστευτούν το κράτος και να έρθουν ξένες επενδύσεις», απαντά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα