Βίκτωρ Μητρόπουλος: «Σε σύγχυση ο Γκαγκάτσης λόγω των δικαστικών εδωλίων»

Ο Βίκτωρ Μητρόπουλος, αναφερόμενος στο περιεχόμενο συνέντευξης που έδωσε ο Βασίλης Γκαγκάτσης στον ρ/σ Sport-Fm και στον δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαΐδη, έκανε την παρακάτω δήλωση.

«Αντιλαμβάνομαι το μένος του κ. Γκαγκάτση προς το πρόσωπό μου, αφού με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της εφημερίδας που εκδίδω, της ‘Άποψης‘, έχει κληθεί δύο φορές –περιπτώσεις κάρτα υγείας και τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ΕΠΟ– να ‘ζεστάνει’ το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

»Επίσης, αντιλαμβάνομαι και κατανοώ απολύτως τη σύγχυσή του, λόγω της οποίας, ψευδόμενος όπως πάντα, ισχυρίστηκε ότι έχω υποστεί τρεις εκλογικές ήττες ως αντίπαλός του. Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε θα τολμούσα να ανταγωνιστώ τον Βασίλη Γκαγκάτση σε ποδοσφαιρική εκλογική διαδικασία, αφού ήξερα εκ των προτέρων ότι θα χάσω. Κι αυτό με δεδομένο ότι δεν διέθετα την δυναμική και βεβαίως τους πόρους των εκάστοτε ‘αφεντικών’ του, που για μία δεκαετία είχαν κόκκινες αποχρώσεις και σήμερα μαυρόασπρες…

»Χάριν ιστορίας αναφέρω ότι ουδέποτε έθεσα υποψηφιότητα με αντίπαλο τον σημερινό υπόδικο τέως πρόεδρο της ΕΠΟ. Υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΠΟ έθεσα μόνο μία φορά, το 2009, κι έχασα πανηγυρικά από τον διάδοχο του Βασίλη Γκαγκάτση, σε όλα τα καθήκοντά του, έναντι του τότε μέντορα του, τον Σοφοκλή Πιλάβιο.

»Όσον αφορά την ‘νόμιμη’ τοποθέτησή του ως διευθύνων σύμβουλος της Super League, δεν έχει παρά να διαβάσει το άρθρο 3 του νόμου 2725 περί κωλυμάτων, όπου ρητώς αναφέρεται ότι ‘όποιος παραπέμπεται κακουργηματικά δεν μπορεί καθοιονδήποτε τρόπο να έχει καθήκοντα ειδικού συνεργάτη, να εκπροσωπεί, να διοικεί και να ασκεί διαχείριση’. Όλα τα παραπάνω απαγορευτικά στοιχεία αναγράφονται στην σύμβασή του με την Super League. Τα σχόλια περί νομιμότητας περισσεύουν.

»Τώρα ο ισχυρισμός του ότι η Super League είναι συνεταιρισμός, άρα δεν υπόκειται στις διατάξεις περί Σωματείων και ΠΑΕ, προφανώς σύμφωνα με τις νομικές του γνώσεις η Super League δεν έχει τις ίδιες υποχρεώσεις έναντι της ΕΠΟ με τα άλλα μέλη της Ομοσπονδίας – δηλαδή με Ενώσεις και ΠΑΕ. Ακόμη και με ταχυδρομικό περιστέρι να είχε πάρει το πτυχίο του, πάλι θα δίσταζε κάποιος να προβεί σε ισχυρισμό αυτής της μορφής.

»Για την κάρτα υγείας της ΕΠΟ, για την οποία ‘χάρισε’ 28 εκατ. ευρώ στην εταιρεία που είχε εκπρόσωπό της τον πρώτο εξάδελφο του Θόδωρου Θεοδωρίδη (τότε μέλους του δ.σ. της ΕΠΟ που ενέκρινε την σύμβαση) –ένας ακόμη μέντορας του Βασίλη ο Θόδωρος– πρέπει να ξαναδιαβάσει το καταστατικό της ΕΠΟ για να μάθει ότι σύμφωνα με τους σκοπούς της η Ομοσπονδία δεν αγοράζει μηχανήματα, αλλά μόνο υπηρεσίες που παρέχονται μέσω μηχανημάτων. Αν τελικά κληθώ να καταθέσω ως μάρτυρας για την υπόθεση αυτή –μια και οι δύο προηγούμενοι μάρτυρες κατηγορίας-στελέχη του ΣΔΟΕ έχουν πάθει… απώλεια μνήμης– ότι έχει σχέση με την κάρτα υγεία θα τα πούμε εκεί».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα