Βίντεο: Βέλγος τερματοφύλακας απέκρουσε τρία πέναλτι, αλλά η ομάδα του δεν… νίκησε!

Πόσες πιθανότητες έχει ένας τερματοφύλακας να αποκρούσει τρία πέναλτι στο ίδιο παιχνίδι; Ας το κάνουμε… χειρότερο! Πόσες πιθανότητες έχει ένας γκολκίπερ να «κατεβάσει τα ρολά» τρεις φορές και παρόλα αυτά, να μην νικήσει η ομάδα του;

Και όμως συνέβη και δη σε επαγγελματικό πρωτάθλημα. Πιο συγκεκριμένα στο Βέλγιο και στην πάλαι ποτέ κραταιά Μαλίν. Ο Ζαν Φρανσουά Ζιλέτ κατάφερε να αποκρούσει τρία πέναλτι στο ματς με την Άντερλεχτ και παρόλα αυτά, η ομάδα του ήρθε ισόπαλη με σκορ 1-1. Όπως είχε πει και ο σπουδαίος Όσκαρ Γουάιλντ… «η μια φορά είναι ατυχία, η δεύτερη είναι δυστύχημα, η τρίτη όμως, παραπέμπει στην πόλη της τρέλας», σε μία εξαιρετική ερμηνεία των νόμων των πιθανοτήτων.

Ακόμη και έτσι, όμως, η Μαλίν επιβραβεύθηκε μόνο με έναν βαθμό. Ο Ζιλέτ νίκησε πρώτα τον Ντένις Πράετς και ακολούθως τον Στέφανο Οκακά, ο οποίος λίγα λεπτά αργότερα, νίκησε από… κανονική φάση τον γκολκίπερ της Μαλίν, πετυχαίνοντας γκολ για την Άντερλεχτ. Το κρεσέντο του Ζιλέτ ολοκληρώθηκε στο 89’, με την απόκρουση στο πέναλτι του Γιούρι Τίλεμανς.

Το… κερασάκι στην τούρτα, στο εκπληκτικό αυτό παιχνίδι, μπήκε στις καθυστερήσεις, όταν η Μαλίν ισοφάρισε, μετά από… πλάγιο και αυτογκόλ του Κάρα!

Απολαύστε το βίντεο με τα τρία πέναλτι που απέκρουσε ο εκπληκτικός Ζιλέτ…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα