Βίοι αντίθετοι για Τζιόλη και Κάτσε

Το καλοκαίρι του 2015, ο ΠΑΟΚ άφησε ελεύθερο τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος… μάλλον σταμάτησε το ποδόσφαιρο, καθώς δεν αποδέχθηκε καμία από τις προτάσεις που είχε να συνεχίσει την καριέρα του. Φέτος, η διοίκηση του «Δικέφαλου του Βορρά» αποφάσισε να «τελειώσει» άλλους δύο βασικούς παίκτες και συγκεκριμένα τον Αλέξανδρο Τζιόλη και τον Έργκους Κάτσε. Οι δύο περιπτώσεις, ωστόσο, διαφέρουν σε πολλά χαρακτηριστικά τους.

 Ο Τζιόλης ήταν βασικός την περασμένη περίοδο στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Αγωνίστηκε σχεδόν σε όλα τα ματς. Τίποτα δεν προϊδέαζε την εξέλιξη αυτή. Συνολικά στην ομάδα της Θεσσαλονίκης αγωνίστηκε σε 111 παιχνίδια και σημείωσε τέσσερα γκολ. Ιδιαίτερα πέρυσι, ο διεθνής μέσος αγωνίστηκε συνολικά σε 46 παιχνίδια. Παρόλα αυτά, βρέθηκε να παίζει αλλαγή στον πρώτο αγώνα με τον Άγιαξ και πριν από λίγα 24ωρα, βγήκε εκτός ομάδας, ξεκινώντας προπονήσεις με τους παίκτες που δεν υπολογίζονται.

Η απόκτηση του Τσίμιροτ ήταν, σύμφωνα με όσους γνωρίζουν, η αρχή του τέλους της πορείας του Τζιόλη στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Η παρουσία των Κάνια, Χαρίση και κατά δεύτερο λόγο του Σάχοφ, ο οποίος παίζει επίσης στον άξονα, αν και ο ρόλος του είναι πιο επιθετικός, άνοιξε τον δρόμο για την αποχώρηση του 31χρονου άσου.

Η απόφαση, λοιπόν, ήταν να τεθεί εκτός ομάδας ο Αλέξανδρος Τζιόλης. Γιατί; Το κριτήριο ήταν ένα. Η προοπτική. Ο Τζιόλης των 31 ετών έχει συμβόλαιο μέχρι το 2017. Σε έναν χρόνο μένει ελεύθερος και βέβαια λόγω ηλικίας, δεν έχει αξία μεταπώλησης.  Ως εκ τούτου, και με βάση τη λογική των επενδύσεων του «Δικέφαλου του Βορρά», ο…. κλήρος της αποσυμφόρησης του έμψυχου δυναμικού έπεσε στον διεθνή Έλληνα μέσο.

 

Η περίπτωση του Κάτσε

Η απόφαση για τον Τζιόλη ανήκει στο μεγαλύτερο ποσοστό της στη διοίκηση. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Έργκους Κάτσε, στην περίπτωση του οποίου ωστόσο, οι εξελίξεις ήταν απρόβλεπτες και εκτός λογικής. Όταν ξεκίνησε η σεζόν, ο Βλάνταν Ίβιτς ειδοποιήθηκε από τη διοίκηση να μην υπολογίζει στις υπηρεσίες του διεθνούς Αλβανού. Ο τεχνικός της ομάδας έβγαλε εκτός πλάνων τον νεαρό παίκτη, ο οποίος είχε αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα της χώρας του στο Euro 2016, στη Γαλλία.

Προφανής στόχος εκείνο το διάστημα, ήταν να παραχωρηθεί με μεταγραφή. Μέχρι εκεί, όλα ήταν λογικά. Όσα ακολούθησαν μετά, «ξέφυγαν» από τη λογική. Ο Κάτσε έμεινε μεν εκτός ομάδας, αλλά δεν πουλήθηκε. Αντιθέτως ανανέωσε το συμβόλαιό του για άλλα τρίχα χρόνια με τον «Δικέφαλο του Βορρά» και δόθηκε δανεικός στη… Βικτόρια Πλζεν, προκειμένου να επιστρέψει το επόμενο καλοκαίρι και να τεθεί… εντός ομάδας!

 

Το ερωτηματικό του Πέλκα

Το μεγαλύτερο ερωτηματικό, ωστόσο, είναι ο Δημήτρης Πέλκας. Ο νεαρός μέσος έπαιξε σε 49 παιχνίδια την περυσινή περίοδο, αναλαμβάνοντας έναν ρόλο που δεν είχε συνηθίσει, ήτοι την οργάνωση του παιχνιδιού, μετά την παραχώρηση του Λούκας Πέρεθ στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Ο Γιαννιτσιώτης μέσος είναι στα 23 του, πέρυσι έφτασε να παίξει στην εθνική Ανδρών και φέτος άρχισε τη σεζόν «κομμένος» ουσιαστικά από τα πρώτα επίσημα παιχνίδια. Οι μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι έθεσαν τον νεαρό άσο εκτός πλάνων και αυτό φάνηκε στα παιχνίδια με τον Άγιαξ.

Ο Βλάνταν Ίβιτς έχει στο μυαλό του ως εναλλακτική λύση τον Πέλκα, αλλά με αυτόν τον τρόπο «φρενάρει» η εξέλιξή του. Το αν και κατά πόσο θα του κάνει καλό ή όχι, είναι ένα ερωτηματικό, την απάντηση του οποίου θα τη βρει ο ίδιος. Το θέμα είναι ότι στον ΠΑΟΚ γίνονται κινήσεις που δείχνουν να κινούνται… εκτός προγραμματισμού. Διότι το ζητούμενο δεν είναι να σαρώσεις τα πάντα. Ζητούμενο είναι η βελτίωση. Στην προκειμένη περίπτωση, η διοίκηση δείχνει να είναι εκείνη που αποφασίζει για το ρόστερ. Με αυτή τη λογική, δεν ξεκινά καλά η σεζόν για τον «Δικέφαλο του Βορρά»…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα