Βαγγέλης Γραμμένος: Παίζει μόνος του και… χάνει!

 

Η πρόσφατη ήττα της αντιπολίτευσης στην εκλογική αναμέτρηση με τη συμπολίτευση στον μεταξύ τους αγώνα με έπαθλο την ΕΠΣ Κέρκυρας σίγουρα ήταν κάτι που δεν περίμεναν οι ηγήτορές της, Ιβάν Σαββίδης και Δημήτρης Μελισσανίδης. Μια εύκολη νίκη με βάση τις προϋποθέσεις που είχαν δημιουργηθεί μετετράπη σε «Βατερλώ».

Η ευθύνη για την ήττα βαρύνει αποκλειστικά τον ηγέτη(;) της αντιπολίτευσης Βαγγέλη Γραμμένο, ο οποίος ανέλαβε να υλοποιήσει όλα όσα προηγούνται σε εκλογικές ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις. Ιβάν και Μελισσανίδης που τον στήριξαν του είχαν δώσει όλα τα απαραίτητα εφόδια, αφού η Κέρκυρα ήταν η πρώτη ένωση που θα προστίθετο στο δυναμικό της αντιπολίτευσης μετά τον διορισμό της Επιτροπής Εξομάλυνσης από τη FIFA.

Κι όμως, η Κέρκυρα χάθηκε. Το γιατί χάθηκε εύκολα γίνεται κατανοητό από τις παρακάτω λεπτομέρειες…

Μέχρι την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας η δυναμική στο Δ.Σ. της ΕΠΣ Κέρκυρας ήταν 6-5, με πλειοψηφία του Ποζίδη, προέδρου της ΕΠΣ μετά την αποχώρηση του Προβατά.

Αντίπαλος του Ποζίδη για τη θέση του προέδρου επελέγη από τον Βαγγέλη Γραμμένο ο Άνθης. Τις κάθε μορφής διαπραγματεύσεις και προτάσεις υπαγόρευε ο Γραμμένος και υλοποιούσε ο Βλαχόπουλος που ήταν ένας εκ των πέντε συμβούλων της ΕΠΣ που επρόσκειντο στην αντιπολίτευση.

Ένα σημαντικό κομμάτι ψηφοφόρων στην ΕΠΣ Κέρκυρας είναι η λεγόμενη «αριστερή» ομάδα, την οποία απαρτίζουν 8-9 ποδοσφαιρικές ομάδες.

Ο Γραμμένος μέσω Βλαχόπουλου προσπάθησε να μην μπουν στο ψηφοδέλτιο 2-3 μέλη της ομάδας αυτής και κυρίως να μην μπει ο Ρούσινος ώστε η «αριστερή» ομάδα να αποδυναμωθεί.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο μεν Ρούσινος που αποκλείστηκε να κατέβει μόνος ως υποψήφιος και 6-7 ψηφοφόροι της «αριστερής» ομάδας να ψηφίσουν από αντίδραση τον Ποζίδη με τον οποίο δεν είχαν καμία σχέση. Σημαντικό ρόλο στην εκλογική αυτή διαδικασία έπαιξε και ο Λιπάντζης, ο οποίος μπορεί να πρόσκειται στην αντιπολίτευση, αλλά σε περίπτωση εκλογής Δ.Σ. επίσης προσκείμενος σε αυτήν θα ήθελε να έχει το πάνω χέρι.

Έτσι, φρόντισε με ενέργειές του να μην εκλεγούν οι Ασπιώτης, Άνθης και Βλαχόπουλος, αλλά δικοί του άνθρωποι, προσκείμενοι στην ΠΑΕ Κέρκυρα όπου είναι ιδιοκτήτης.

Με όλο αυτό λοιπόν το μπέρδεμα η εκλογική αναμέτρηση κατέληξε σε 27-22, δηλαδή μια σίγουρη νίκη για την αντιπολίτευση χάθηκε για τρεις ψήφους, τις οποίες εάν κέρδιζε η αναμέτρηση θα ήταν 24-25 υπέρ της.

Αντιδράσεις από ενώσεις της αντιπολίτευσης

Μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα, αλλά και οι παραπάνω λεπτομέρειες, αρκετές ενώσεις της αντιπολίτευσης που περίμεναν ότι  η παράταξή τους θα γινόταν ακόμη πιο ισχυρή, εκδήλωσαν τη δυσαρέσκειά τους για τις ενέργειες Γραμμένου.

«Παίζουμε μόνοι μας και χάνουμε;» ήταν το νόημα των παραπόνων που εξέφρασαν. Το σίγουρο είναι ότι ο Βαγγέλης Γραμμένος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στα μεγάλα κεφάλια της παράταξης και είναι βέβαιο ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση.

Χειμερινές διακοπές του Μ. Κονταρού στην Κέρκυρα…

Ένα άλλο αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι στην Κέρκυρα εθεάθη και ο γνωστός λυράρης Μανώλης Κονταρός. Σύμφωνα με εξήγηση που δόθηκε από το περιβάλλον του ο γνωστός τραγουδιστής είχε από καιρό επιλέξει το όμορφο νησί για να ξεκουραστεί από τις σχεδόν καθημερινές εμφανίσεις του σε διάφορες εκδηλώσεις. Σε κάθε περίπτωση όπως μάθαμε το αποτέλεσμα μάλλον δεν τον δυσαρέστησε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα