Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Πίστεψε στην «μπέσα» του Τσίπρα και… εξαφανίστηκε

Από απόλυτος εκπρόσωπος της λαϊκής δεξιάς και αδιαφιλονίκητο φαβορί να εκλεγεί ο όγδοος πρόεδρος της Ν.Δ., εξαφανίστηκε!!! Συμπαθής σε όλους ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ιδιαίτερα παρορμητικός και από τους ελάχιστους που γνωρίζουν πολύ καλά τη βάση της Νέας Δημοκρατίας.
Όλα αυτά τον είχαν αναγάγει στον απόλυτο άρχοντα της εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξή του σε πρόεδρο της Ν.Δ. Τώρα, πώς από φαβορί έχασε από τον Κυριάκο ας… όψονται ο Σαμαράς (που στήριξε Κυριάκο) και ο Καραμανλής (που προφανώς δεν κατάφερε να εκλεγεί ο Βαγγέλης παρ’ όλη τη στήριξή του).
Η φθίνουσα πορεία του Βαγγέλη, όμως, ξεκίνησε και από κάποιο άλλο γεγονός. Ποιο είναι αυτό; Μα η στήριξη που έδωσε τον Αύγουστο του 2015 στον Τσίπρα, ψηφίζοντας τα μέτρα για να μην πέσει η Ελλάδα στα βράχια. Ο πρόεδρος –τότε– Βαγγέλης, φορώντας τον «μανδύα» του Ευρωπαίου και αναγνωρίζοντας ποιο είναι το καλό της χώρας, μπήκε μπροστά και δήλωσε ότι τόσο αυτός όσο και η Κ.Ο. του ομάδα θα υπερψηφίσουν τα μέτρα. Βεβαίως, δεν μπορούσε κανείς ποτέ να διανοηθεί τότε στη στενή ηγετική ομάδα της Λ. Συγγρού ότι μετά από λίγο ο Τσίπρας θα οδηγούσε τη χώρα σε εκλογές, κάτι για το οποίο είχε διαβεβαιώσει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι δεν θα γίνουν.
Με μαεστρία ο ΣΥΡΙΖΑιίκος μηχανισμός έδειξε στους πολίτες ότι πάρα πολύ απλά η Ν.Δ. με πρόεδρο τον Μεϊμαράκη θα ψηφίζει πολύ πιο εύκολα όλα τα μέτρα που θα ζητούν οι δανειστές, και ότι βαδίζει στον σωστό δρόμο με αποδοχή και από τη Ν.Δ.!
Το πρώτο πλήγμα για τον Μεϊμαράκη ήταν αυτό.
Από εκείνο το σημείο και μετά ξεκίνησε η αμφισβήτηση στο πρόσωπό του ακόμα και από αυτούς που ήταν χρόνια δίπλα του και θα έτρωγαν πραγματικά μια σφαίρα για αυτόν.
Η συνέχεια είναι γνωστή. Οι κόντρες με τον Παπαμιμίκο, το σαμποτάζ με την εταιρεία που τα τερματικά της δεν λειτούργησαν ποτέ, η ξεφτίλα των εκλογών που δεν έγιναν ποτέ, η παραίτησή του, η πρώτη εκλογική αναμέτρηση που τον έφερε πρώτο και με διαφορά από τον δεύτερο Μητσοτάκη, ο επαναληπτικός γύρος ένα περίπου μήνα μετά(!) και η κλειστή ομάδα των 300.000 ψηφοφόρων… Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και το θλιβερό γεγονός που χτύπησε τον ίδιο και την οικογένειά του (αναφερόμαστε στον θάνατο της αδελφής του), εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι όλα συνηγορούσαν και οδήγησαν τελικά σε μια αξιοπρεπή ήττα τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Τον «Βαγγέλα», όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του… Βεβαίως, υπάρχουν κι άλλα στοιχεία για κάποιο παρασκήνιο που παίχτηκε εις βάρος του, αλλά αυτά σε επόμενο ρεπορτάζ…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα